Tyrnistä apu lääkekuurien kuivattamille limakalvoille 

Limakalvot muodostavat elintärkeän suojan silmissä, suussa, hengitysteissä, ruuan­sulatus­kanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Limakalvot voivat haurastua monesta syystä. Kuivuusongelmien taustalla on usein jokin krooninen sairaus tai sen hoitoon käytettävä lääkitys.

 

Ehjät limakalvot suojaavat pöpöiltä ja pitävät paikat liukkaina

Elimistömme liukkaat ja ehjät limakalvot saavat taudinaiheuttajien otteet lipsumaan ja pysymään meistä loitolla. Intiimialueilla ne muodostavat lisäksi tärkeän osan nautinnollista seksielämää. Vaikutuksen huomaa hyvinvoinnin horjuessa; hauraat limakalvot aiheuttava yhdysntäkipua. Liukuvoiteilla saa seksin silloinkin luistamaan, mutta kirvelyä ne eivät aina poista.
 

Limakalvojen kiusana lääkekuurit ja hormonimyrskyt

Lääkkeitä tarvitaan sairauksien hoitoon. Tietyillä pitkillä lääkekuureilla on toisinaan ikäviä limakalvoja kurittavia vaikutuksia. Tyypillisiä ovat kortisoni- ja sytostaattikuurit, mutta myös tietyt antibiootit kiusaavat intiimialueen hyvinvointia.

Ehkäisypillerit otetaan käyttöön seksielämän päästessä vauhtiin. Alkuun E-pillerit aiheuttavat elimistöä ravistelevan hormonaalisen muutoksen, johon liittyy usein kiusallista intiimialueen limakalvojen kuivuutta. Vastaavia hormonimyrskyjä ja tilapäistä kuivuutta ilmenee myös synnytyksen ja imetyksen yhteydessä. Voimakkain myrsky koetaan vaihdevuosien yhteydessä.
 

Vaihdevuodet!

Estrogeenin tuoton lakattua ravinnon merkitys limakalvojen rakentajana korostuu. Vaihdevuosien myötä on entistä tärkeämpää, että saamme ravinnosta myös limakalvojen rakennukseen tarvittavia tärkeitä ravintoaineita; hyviä rasvahappoja, kasvisteroleja ja luonnollisia antioksidantteja.
 

Tyrniöljy korjaa tutkitusti limakalvoja ja lievittää kuivuusoireita

Turun yliopiston tekemässä tutkimuksessa* vakioidun SBA24-tyrniöljyn nauttiminen vahvisti intiimialueiden limakalvoja ja lievitti kuivuusoireita. Tutkimukseen osallistuneilla naisilla oli alunperin diagnosoitu elämän laatua merkittävästi rajoittava emättimen kuivuus eli atrofia.
 

Tyrniöljy on turvallinen vaihtoehto estrogeenivoiteille

Tutkimuksessa saatiin arvokasta tietoa myös tyrniöljyn turvallisuudesta. Sen osoitettiin sopivan myös niille, jotka eivät saa käyttää estrogeenivalmisteita intiimialueiden ongelmien hoitoon. Estrogeenit ovat kiellettyjä mm. hormonaalisten syöpien jälkeen.
 

SBA24-kaksoistyrniöljy sisältää koko tyrnimarjan arvokkaan öljyn

Valioravinnon Omega7®-kaksoistyrniöljykapselit sisältävät tutkittua SBA24-kaksoistyrniöljyä. Suomessa valmistettu öljy on ollut markkinoilla 20 vuotta. 100 % kasviperäisen tuotteen suositeltu annos on tilanteesta riippuen 2-4 kapselia päivässä.

*) Larmo P. et al. Effects of sea buckthorn oil intake on vaginal atrophy in postmenopausal women, Maturitas. 2014, 78; 316-321
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntijasta tulee AITO!
Paikalliset kauppiaamme palvelevat sinua jatkossa kuten ennenkin: vain nimi muuttuu ja kauppojen ulkonäkö hieman...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 15.-30.8.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Kohti parempaa ruoansulatusta!
Nämä entsyymit ovat: Amylaasi – hajottaa hiilihydraatit Proteaasi – hajottaa proteiinit Lipaasi – hajottaa...
Lue