Tyrniöljystä apu vaihdevuosien jälkeiseen intiimialueiden kuivuuteen

Tiesitkö, että kehomme limakalvojen kokonaisala on huikeat 200 m2 Niiden tehtävänä on suojata silmien, suun, hengitysteiden, ruuansulatuskanavan, virtsateiden ja intiimialueiden pintoja. Vasta limakalvojen haurastuessa huomaamme niiden vaikutukset elämän laatuun. Naisilla tyypillisin kuivuusoire on intiimialueiden kutina ja polttelu.

Limakalvot muodostavat elintärkeän suojan mm. silmissä, suussa, hengitysteissä, ruuansulatuskanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Liukkaat ja ehjät limakalvot saavat taudinaiheuttajien otteet lipsumaan ja pysymään meistä loitolla. Monin paikoin limakalvot takaavat myös optimaaliset kasvuolot hyville, terveyttä edistäville maitohappobakteereille. Näin tapahtuu suolistossa, mutta myös intiimialueilla. Intiimialueiden kosteat limakalvot ovat lisäksi tärkeä osa nautinnollista seksielämää.

 

Vaihdevuodet kuivattavat

Limakalvot voivat haurastua ja kuivua monestakin syystä. Naisilla yleisin syy kuivuuteen on vaihdevuosien myötä hiipuva estrogeenin tuotto. Estrogeeni ohjaa naisen hedelmällistä elämänvaihetta monin tavoin. Se säätelee kohdun limakalvojen uudistumiskiertoa, mutta ylläpitää samoin kaikkien muidenkin limakalvojen hyvinvointia. Estrogeenin tuoton loputtua ravinnon merkitys limakalvojen rakentajana korostuu. Vaihdevuosien jälkeen on entistä tärkeämpää, että saamme ravinnosta juuri limakalvojen rakennukseen tarvittavat tärkeät ravintoaineet; hyviä rasvahappoja, kasvisteroleja ja luonnollisia antioksidantteja.

 

Tutkimus: tyrniöljy korjaa limakalvoja ja lievittää kuivuusoireita

Turun yliopistolla tehty kliininen ravitsemustutkimus* todisti jo käytännössä tunnetun tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Tyrniöljyn nauttiminen vahvisti merkittävästi intiimialueiden limakalvoja ja lievitti kuivuusoireita. Tutkimukseen osallistui 116 naista (55–75 v.), jotka nauttivat päivittäin 3 kk ajan vakioitua SBA24-tyrniöljyä tai lumevalmistetta. Tutkimuksen koehenkilöillä oli diagnosoitu elämän laatua rajoittava emättimen atrofia.

 

Turvallinen vaihtoehto estrogeenivoiteille

Tutkimus tuotti lisätietoa SBA24-tyrniöljyn turvallisuudesta. Öljylisän nauttiminen ei vaikuttanut elimistön estrogeenireseptoreihin. Käytännössä tyrniöljy sopii siis myös naisille, jotka eivät voi käyttää estrogeenivalmisteita intiimialueiden limakalvojen vahvistamiseen.

Tyrniöljy on luonnollinen ravintoaine – ei lääke. Se vaikuttaa elimistömme rasva-aineenvaihdunnan kautta ja siksi vaikutukset ilmenevät säännöllisessä käytössä 1–2 kk kuluessa. Yksilölliset erot ovat silti suuria ja jotkut hihkuvat ilosta jo parin viikon käytön myötä.

 

Vahvista silmien limakalvojen suojaa kesän siitepölykaudella

Limakalvot suojaavat silmiä ja hengitysteitä myös siitepölyjen rasituksilta. Silmät eivät tulehdu ja kutia yhtä helposti, kun limakalvojen muodostama suoja on kunnossa.

 

SBA24-kaksoistyrniöljy sisältää tyrnin kaikki rasvaliukoiset aarteet

Tutkimuksessa käytettiin tyrnin marjaöljyä ja siemenöljyä sisältävää vakioitua SBA24-kaksoistyrniöljyä. Suomessa valmistettu ja tutkittu öljy sisältää kaikki tyrnin hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit luonnon säätelemässä suhteessa. Kysy Omega7®-kaksoistyrniöljykapseleita lähimmästä Luontaistuntija-myymälästä.

 

*) Larmo P. et al. Effects of sea buckthorn oil intake on vaginal atrophy in postmenopausal women, Maturitas. 2014, 78; 316-321

Tuotetta on saatavana Luontaistuntija-myymälöistä ja -verkkokaupasta

Lehden muita artikkeleita

Heinäkuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.–29.7.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Kiipeilijä Anthony Gullsten: Kun kiipeän, en ajattele mitään muuta
Anthony eli Andy Gullsten löysi lajin 13-vuotiaana. – Ensimmäinen kiipeilykerta tuntui jännittävältä ja törkeän...
Lue
Suomalainen piigeeli hellii kesävatsoja
Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista. Vatsalaukussa muodostuvat...
Lue