Tuuheat hiukset, vahvat kynnet, hyvä iho

Hiuksien, kynsien ja ihon ravintoaineita ovat biotiini, sinkki ja rikki.

Hiukset ja kynnet muodostuvat keratiinista

Hiustemme määrä vaihtelee yksilöllisesti 100 000:sta 150 000:een. Hiuksia irtoaa päivittäin n. 50–100 kpl, ja ne kasvavat n. 1–1,5 cm kuukaudessa.

Hiuksen rakenne on kolmikerroksinen: uloin on suomukerros, jossa on kolmesta kahdeksaan kerrosta. Suomukerroksen sisällä on kuorikerros ja sisimpänä hiuksen ydin. Suomukerros on erittäin herkkä muun muassa värjäyksille, hiusten kuivaamisille, kihartamisille ja muille käsittelyille. Jos suomukerros tuhoutuu, ovat hiuskuidut suojattomia ja tällöin takkuuntuvat, katkeilevat ja sotkeutuvat helposti. Hiusten väripigmentti sijaitsee kuitukerroksessa.

Hius kasvaa hiusnystystä ulospäin tuottaen keratiinia, joka kovettuu kuitumaisesti hiuksen sisäosaan. Kynnen kynsilevy taas koostuu kolmesta keratiinikerroksesta. Kynsilevyn kerrosten välissä on fosfolipidimuotoista rasvaa joka antaa kynnelle joustavuutta. Kynnessä ei ole kivennäisaineita, kuten kalsiumia ja piitä, niin kuin yleisesti luullaan. Jos kynnessä on vain vähän rasvaa ja rikkiä, alkaa kynsi haurastua ja liuskottua.

Miten vahvistaa kynsiä ja hiusten kasvua sekä huolehtia ihostaan?

Hiuksen sisin osa koostuu lähes kokonaan keratiinista. Keratiini on erittäin vahva, runsaasti rikkiä sisältävä proteiini. Ravintoaineista parhaiten hiusten ja kynsien keratiiniin vaikuttavat biotiini, ja rikkiä sisältävät aminohapot kuten metioniini. Biotiini on vesiliukoisena turvallinen vitamiini käyttää, eikä sillä ole tunnettuja sivuvaikutuksia tai liikasaannin oireita.

Sinkki puolestaan toimii lukuisissa entsyymeissä, joiden vaikutus näkyy ihon, hiuspohjan ja limakalvojen kunnossa. Sinkki on antioksidantti joka suojaa ihoa oksidatiiviselta stressiltä. Sinkkiä tarvitaan myös kollageenin ja elastiinin muodostukseen. Kollageeni ja elastiini ovat tärkeitä tukikudosten proteiineja, ne lisäävät ihokudoksen kimmoisuutta. Yksi syy ryppyjen muodostumiseen on kollageenin väheneminen iän myötä elimistöstä.

Biotiini Strong Hair & Nail on täsmätuote hiuksille ja kynsille

Biotiini Strong Hair & Nail sisältää 5 mg hiusten ja kynsien tarvitsemaa biotiinia. Se on markkinoiden vahvin biotiinivalmiste. Metioniini tuoteessa tukee biotiinin vaikutuksia. Siitä saa rikkiä, joka vaikuttaa keratiinin lujuuteen. Sinkki puolestaan on hyväksi iholle. Biotiini Strong Hair & Nailia otetaan yksi tabletti päivässä, ja 60 tabletin pakkaus riittää kahdeksi kuukaudeksi.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Hainrusto, vihersimpukka ja kurkuma Nivelterveyttä luonnosta
Niveliin liittyvät ongelmat ovat suomalaisten yleisimpiä vaivoja. Liikkuminen voi vaikeutua rasittavan työn tai...
Lue
Naisille,jotka haluavat enemmän...
Naisten seksuaalihäiriöiden yleisyydestä on tehty lukuisia tutkimuksia. Niissä on mitattu eri osahäiriöiden...
Lue
Kolmen kopla elimistön vartijana
Hapetusstressin ja hiljaisen tulehduksen voi selättää ravinnolla ja ravitsemushoidolla Hapetusstressi on prosessi,...
Lue