Turvallisesti auringossa

Aurinko, kesän odotettu vieras on taas täällä! Muistathan suojata ihosi haitallisilta UV-säteiltä: iho ei anna palamista anteeksi, ja mahdolliset vauriot jäävät solumuistiin.

Aurinkokapseleilla valmistat ihosi auringon säteisiin. Kapseleita on erilaisia: useimmiten ne sisältävät beetakaroteenia, astaksantiinia, lykopeenia ja muita iholle hyödyllisiä ravintoaineita.

Suojaa kasvot: monissa kosteusvoiteissa ja meikeissä on jo valmiina pieni suojakerroin. Jos aurinkoa aikoo lähteä varta vasten tankkaamaan, kannattaa kerrointa korottaa ja pakata kassiin aurinkovoide myös vartalolle. Kun valitset luonnonkosmetiikkatuotteen, voit olla varma siitä, ettei se sisällä terveydelle haitallisia kemikaaleja. Muista suojata myös huulet!

Vältä auringossa oleilua klo 11–15. Jos ihosi pääsee kärähtämään, löytyy apu aloesta. Se kosteuttaa ja viilentää palanutta ihoa. Mitä korkeampi aloe vera -prosenttipitoisuus tuotteesta löytyy, sitä paremman avun saat.

Älä unohda D-vitamiinilisää myöskään kesällä - etenkään, jos viihdyt mieluummin varjossa.

Kysy
Luontaistuntija-kauppiaaltasi
parhaat tuotevinkit aurinkoisiin päiviin!

Lehden muita artikkeleita

Muista lomailla joka päivä
Tällä kertaa haluan jakaa erään kurssin terveisiä! Tee elämästäsi yksinkertaista: rauhoita se, havainnoi. Päätä...
Lue
Kilpirauhanen tarvitsee jodia ja seleeniä
Kilpirauhasen toimintahäiriöt Kilpirauhanen on pieni perhosen muotoinen elin kaulassa aivan aataminomenan alapuolella...
Lue
Ritva Oksanen: Luotan siihen, että elämä kantaa
– Ollessani syksyllä Shanghaissa minua pyydettiin tulemaan sinne esiintymiskiertueelle, mutta todettava oli, että matka...
Lue