Tunnetko nämä niveliä hoitavat tehoaineet?

Nivelvaivat ovat erittäin yleisiä Suomessa; Polvi, lonkka- ja selkävaivoista kärsii noin miljoona suomalaista ja niska-hartiaseudun vaivoista noin 600 000 suomalaista. Yleisimmin vaivat alkavat haitata elämää 45-vuoden iässä mutta nuoremmillakaan nivelvaivat eivät ole harvinaisia.

Nivelvaivojen oireet ovat monelle tuttuja: on rahinaa, narinaa, arkuutta, jomotusta ja jäykkyyttä. Nivelvaivojen aiheuttajina voivat olla myös erilaiset niveliin kohdistuvat vauriot ja vammat. Vähäinen liikunta, ylipaino ja perimä lisäävät sairastumis­alttiutta.
 

Kollageeni – Nivelten ja rustojen tärkein rakennusaine

Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyy ihosta, nivelistä, hampaista, luista, rustoista ja verisuonista. Kollageeni muodostaa 70 % nivelten rustoista ja auttaa pitämään nivelet liikkuvina. Kollageeni muodostaa 90 % luustosta ja auttaa pitämään hampaat ja luut vahvoina.

Elimistömme tuottaa runsaasti kollageenia lapsena ja nuorena, mutta sen tuotanto alkaa vähentyä jo 25 ikävuoden jälkeen. 35-vuotiaana sen määrä on vähentynyt jo todella merkittävästi, ja 65-vuotiaana sen tuotanto on käytännössä loppunut kokonaan. Kollageenin puute johtaa useisiin ikääntymisoireisiin kuten erilaisiin nivelongelmiin.

Nauttimalla kollageenia ravintolisänä voit vähentää kollageenin puutteen aiheuttamia oireita. Parhaat tulokset saavutat kollageenituotteen säännöllisellä käytöllä. Kollageenia kannattaa nauttia 5–10 g vuorokaudessa, vähintään 2 kuukauden ajan.
 

Kondroitiini – Luonnon lahja terveemmille nivelille

Kondroitiini on tärkeä osa nivelkudosta. Kondroitiinisulfaattia esiintyy kaikkien selkärankaisten sidekudoksessa ja solukalvoissa. Kondroitiinisulfaatilla on tärkeä rooli geelimäisen nivelnesteen valmistamisessa. Nivelneste toimii nivelten voiteluaineena.

Elimistö muodostaa luonnollisesti kondroitiinisulfaattia, mutta sen tuotanto vähenee iän myötä. Nivelrikossa kondroitiinisulfaatin määrä rustokudoksessa vähenee jo rikon alkuvaiheessa. Kun kondroitiinisulfaattia nautitaan ravintolisänä, sen vaikutus alkaa muutaman viikon kuluessa hoidon aloittamisesta.
 

Kotimaiset, lisäaineettomat tuotteet nivelille

Kotimaisesta Puhdas+ tuotesarjasta löydät täysin lisäaineettoman Sport Collagen -valmisteen, joka on tehty erityisesti liikkuvan ihmisen tarpeisiin. Se sisältää korkealaatuista Peptan-kollageenia (naudasta), jonka teho on todistettu useissa kliinisissä tutkimuksissa.

Puhdas+ Kollageeni & kondroitiini -tuote sisältää tutkitun Peptan-kalakollageenin lisäksi kondroitiinia. Tässä tuotteessa saat kerralla molemmat niveliä hoitavat tehoaineet. Puhdas+ tuotteet on valmistettu Suomessa täysin ilman lisäaineita, väriaineita ja keinotekoisia makeutusaineita.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Puhdistu ja virkisty tammikuussa!
  Painonhallintaan & laihduttamisen tueksi Hyvän Olon Konjac sisältää glukomannaania, karnitiinia ja...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 3.–30.1.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Suolapiippu – suolahuone pienoiskoossa
Myös toisen maailmansodan aikana, kun Saksassa käytettiin suolakaivosta pommisuojana, monet astmaatikot huomasivat...
Lue