Tue vastustuskykyä ja hermostoa B-vitamiineilla

Jokainen ihminen kokee stressiä jossain elämänsä vaiheessa, eikä se välttämättä ole aina huono asia. Pieni määrä stressiä silloin tällöin voi jopa vahvistaa immuniteettia. Stressistä tulee ongelma, kun siitä tulee jatkuvaa ja se alkaa vaikuttaa negatiivisesti mielialaamme, ihmissuhteisiin sekä elämänlaatuun. Pitkäaikainen stressi johtaa usein ahdistukseen, masennukseen, uupumiseen ja vastustuskyvyn heikkenemiseen, mikä voi ilmetä esimerkiksi tiheään toistuvina flunssina.

 

B-vitamiinit ja C-vitamiini; tärkeitä erityisesti stressaavina aikoina

B12-vitamiini on elintärkeä elimistön neurologisissa ja kognitiivisissa toiminnoissa. Se vähentää uupumusta, väsymystä ja ylläpitää hermoston normaalia toimintaa. Fooli­happo (B9-vitamiini) tehostaa B12-vitamiinin edullisia vaikutuksia hermostoon ja psyykeen.

B6-vitamiinia tarvitaan normaalin energia-aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi ja se on välttämätön hermoston välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja dopamiinin valmistuksessa. Nämä välittäjäaineet vaikuttavat mielialaa tasapainottavasti ja mahdollistavat mielihyvän tuntemuksen. Kolmea edellämainittua B-ryhmän vitamiinia tarvitaan myös elimistön puolustuskyvyn ylläpitämiseksi ja tulehdusten kontrolloimiseksi.

Pantoteenihappo (B5-vitamiini) säätelee tehokkaasti stressiä, koska se vaikuttaa lisämunuaisten toimintaan yhdessä foolihapon ja C-vitamiinin kanssa. Lisämunuaisissa valmistetaan kortisolia ja adrenaliinia, jotka ovat tärkeitä stressihormoneja.

Nikotiiniamidia (B3-vitamiini) tarvitaan mielihyvähormoni serotoniinin tuotantoon. B3-vitamiinin vaje voi aiheuttaa ahdistusta ja levottomuutta. Tiamiini (B1-vitamiini) on tärkeä ääreishermoston toiminnalle ja hermoston ja lihaksiston yhteistoiminnalle.
 

Milloin B- ja C-vitamiineista voi olla puutos?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksen mukaan 30 prosenttia naisista ja 15 prosenttia miehistä saavuttaa vain viisi ravitsemussuositusta yhdeksästä. Erityisen huonosti syömme kasviksia, marjoja ja hedelmiä, jotka ovat tärkeitä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä. Ei siis ihme, että B- ja C-vitamiineista voi joissain tilanteissa tulla puutosta. B-vitamiinien puutos voi syntyä myös, jos ruoansulatus ei toimi optimaalisesti, esimerkiksi perinnöllisistä syistä, lääkityksistä, stressistä tai korkeasta iästä johtuen. Koska B-vitamiinit ja C-vitamiini ovat vesiliukoisia, niitä tarvitaan optimaalinen määrä päivittäin.
 

Kasviravinteet tehostavat vaikutusta

Kasviravinteilla on B-ryhmän vitamiinien toimintaa tehostavia vaikutuksia ja tätä vaikutusta kutsutaan synergiaksi, joka on huomioitu Terranovan tuotteissa. Terra­novan B-Complex + C -valmisteeseen onkin tarkoin valikoitu pääosin tuorepakastekuivattuja ja luomulaatuisia kasveja ja yrttejä, jotka tehostavat tuotteen B-vitamiinien vaikutusta hermostoon ja vastustuskyvylle. Foolihappo ja B12-vitamiini ovat Terra­novan kaikissa tuotteissa aktiivisessa muodossa. B12-vitamiini on metyylikobalamiinina ja foolihappo L-metyylifolaattina, jolloin elimistö pystyy heti hyödyntämään ne aineenvaihduntaprosesseissaan.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue