Tiedätkö miksi glukosamiinista tuli maailman käytetyin nivelvalmiste?

Glukosamiini on maailman käytetyin nivelvalmiste. Glukosamiinia käytetään maailmanlaajuisesti nivel- ja selkävaivojen sekä iskiaksen oireiden hoitoon sekä suojaamaan nivelrustoja rappeutumasta. Ihmiset, joilla on reuma tai nivelkulumia, käyttävät yhä enemmän glukosamiinivalmisteita kaikkialla maailmassa. Viime aikoina ovat maailman johtavat reuma- ja yleislääketieteen lehdet - kuten Lancet - julkaisseet niistä päteviä tieteellisiä tutkimuksia. Glukosamiinia käytetään sekä reseptilääkkeenä että itsehoitovalmisteena.

Mitä glukosamiini on?

Glukosamiini on rustojen, nivelpintojen ja selän välilevyjen sekä nivelnesteen rakenneosa, jolla on ratkaiseva merkitys rustojen joustavuudelle ja kestävyydelle. Iän myötä sidekudoksen glukosamiini vähenee, jolloin myös rustot ohenevat ja niihin syntyy pieniä koloja, reikiä ja halkeamia. Rusto rappeutuu ja nivel alkaa oireilla. Kuluneen ruston rappeutuminen kiihtyy ja etenee helposti, sillä se menettää glukosamiineja.

Miten glukosamiini vaikuttaa?

Glukosamiini on hitaasti vaikuttava aine, joka korjaa rustovaurioita vähitellen, pitkän ajan kuluessa. Sen hyvä vaikutus jatkuu usein pitkään käytön lopettamisen jälkeenkin, jopa kolmen kuukauden ajan. Siksi glukosamiinia voidaan käyttää myös jaksottain, tarpeen mukaan.

Glukosamiinin ottaminen ravintolisänä näyttää lisäävän kollageenin tuotantoa rustosolujen avulla sekä edistävän normaalia kondrosyyttiaineenvaihduntaa. Tämä lisää ruston terveyttä ja ylläpitää optimaalista nivelten toimintaa.

Glukosamiinilla ei ole käytännössä lainkaan sivuvaikutuksia, joten sitä käytetään myös vaihtoehtona tulehduskipulääkkeille. Tulehduslääkkeiden käyttö ei paranna itse tautia vaan pelkästään lievittää oireita kun taas glukosamiini auttaa rustokudosta elpymään ja korjaantumaan vaurioistaan.

Uusi kasviperäinen glukosamiini – ja mikä parasta ilman haitallista suolaa!

Perinteisesti glukosamiinia on saatu äyriäisistä eristämällä. Uusi kasviperäinen glukosamiini tehdään luonnollisella fermentointimenetelmällä. Se on erittäin tehokas eikä sisällä suolaa niin kuin muut perinteiset glukosamiinivalmisteet. Kasviperäinen glukosamiini sopii myös kasvissyöjille, äyriäisallergikoille sekä vähäsuolaista ruokavaliota noudattaville.

Kysy lisää Luontaistuntija-myymälästä!

Lehden muita artikkeleita

Ikipirteä Pirkko Mannola, 75
Näyttelijä painaa äärirajoilla Pirkko Mannola näyttää suorastaan uskomattoman pirteältä, vaikka valitteleekin...
Lue
Life Extension -tuotteita Luontaistuntijalta
Life Extensionin tuotteet ovat jo pitkään olleet erityisesti ravitsemusalan ammattilaisten ja muutoin terveystietoisten...
Lue
Superlaatua hyvinvointimme tueksi
Rasvaliukoiset, hyvin imeytyvät A- ja D-vitamiinit A- ja D-vitamiinit ovat rasvaliukoisia vitamiineja ja imeytymisen...
Lue