Terveyttä hampusta ja kotimaisista öljyistä

Camelinaöljy parantaa veren rasva-arvoja

Itä-Suomen yliopiston tutkimus* osoittaa, että camelinaöljyn käyttö alentaa haitallista kolesterolia merkittävästi. Tulokset julkaistiin Molecular Nutrition & Food Research -tiedelehdessä. Lue lisää tutkimuksesta Itä-Suomen yliopiston verkkolehdestä: https://www.uef.fi/-/camelinaoljy-paransi-veren-rasva-arvoja.

Camelinaöljyn teho perustuu sen sisältämään erittäin suureen määrään (40 %) omega-3 -sarjan kasviperäistä rasvahappoa; alfalinoleenihappoa. Lisäksi camelinaöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja E-vitamiinia.

Öljyn rasvahapot kestävät kuumennusta, joten voit käyttää sitä ruoanlaitossa ja leivonnassa.

 

Hamppuöljy – monipuolinen terveysöljy myös iholle

Hamppuöljyn pehmeät rasvahapot auttavat pitämään veren kolesteroliarvot matalampina. Gammalinoleenihappo (GLA) ja stearidonihappo (SDA) ovat biologisesti arvokkaita rasvahappoja. Korkea vitamiinipitoisuus yhdessä gammalinoleenin kanssa saattaa auttaa tulehduksissa ja ihosairauksissa. Hamppuöljy on myös varsinainen ihoöljy sen siältämän korkean E-vitamiini- ja karoteenipitoisuuden vuoksi. Erityisesti atooppisen ihon hoidossa öljystä on erittäin hyviä tuloksia. Kokeile öljyä kuivalle, hilseilevälle iholle ja nauti myös sisäisesti. Sellaisenaan voit käyttää herkullisen makuista öljyä esimerkiksi puuroihin ja jogurtteihin.

 

Hamppurouhe – superruokaa suomalaisilta pelloilta

Riittävä kuidun ja hyvien rasvahappojen saanti edesauttaa vatsan toimintaa. Hamppurouhe sisältää kuitua 40 g ja proteiinia 31 g per 100 g. Siitä saat kaikki välttämättömät aminohapot hyvin imeytyvässä muodossa sekä runsaasti mineraaleja kuten magnesiumia ja lehtivihreää. Ota hamppu päivittäiseen ruoanlaittoon, leivontaan tai jogurttiin ja smoothieen.

 

Tutustu kotimaisiin Impolan Kasvitilan tuotteisiin!

 

*Ursula S. Schwab, Maria A. Lankinen, Vanessa D. de Mello, Suvi M. Manninen, Sudhir Kurl, Kari J. Pulkki, David E. Laaksonen, Arja T. Erkkilä. Camelina sativa oil, but not fatty fish or lean fish improved serum lipid profile in subjects with impaired glucose metabolism - a randomized controlled trial. Molecular Nutrition & Food Research, julkaistu verkossa 22.12.2017, DOI: 10.1002/mnfr.201700503.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 30.8.–30.9.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Hyvän mielen Viridian-vinkit syksyyn!
  Viridian Sahramiuute + kehäkukka Viridian Nutrition on valinnut sahramiuutteen vuoden 2018...
Lue
Naisellisen hyvinvoinnin tukipilarit; Karpalo ja maitohappobakteerit
Karpalo on virtsateiden ystävä Karpalo on tunnettu ja tieteellisestikin perusteltu apu naiselliseen hyvinvointiin. Se...
Lue