TerveysSummit: geenitestit - avain yksilölliseen terveyteen 

AITO hyvän olon kauppa on tänä vuonna yksi TerveysSummitin pääyhteistyökumppaneista. Tarjoamme myös Maili Lepolan haastattelun geenitesteistä ja niiden suurista hyödyistä hyvinvoinnissa.

TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma, jossa on mukana jälleen tänäkin vuonna useita kymmeniä suomalaisia hyvinvoinnin ja ravitsemuksen alan kovia konkareita. 

Se on sarja terveysaiheisia luentoja sekä haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa TerveysSummitin-sivuilla tapahtuma-aikana 25.–31.3.2019. Videot ovat katseltavissa täysin ilmaiseksi rajoitetun ajan, tänä vuonna luvassa on yli 30 huikeaa haastattelua!

Tapahtumaan voi ostaa myös VIP-passin, jolloin voit katsella videoita missä ja milloin vain kokonaisen vuoden ajan. Rekisteröidy tapahtumaan jo nyt, niin saat katsoa heti 3 viime vuoden suosittua haastattelua veloituksetta! 
 

Maili Lepola, funktionaalisen lääketieteen asiantuntija ja hammaslääketieteen lisensiaatti

Maili Lepola on tehnyt asiakastyötä geenitestien parissa jo pitkään, ja hän on toistaiseksi ainoa suomalainen, joka on käynyt IFMCP-koulutuksen. Maili Lepolalla on maailmalla erittäin arvostettu IFMCP-sertifikaatti (The Institute for Functional Medicine).

Geenitestit ovat ehkä kuuminta hottia terveysalalla niin maailmalla kuin Suomessa juuri nyt. Mailin haastattelussa käydään läpi, mistä geenitesteissä on oikein kysymys ja miksi niitä on hyödyllistä tehdä, ja miten koko prosessi tapahtuu. 

Yksi hieno asia geenitestissä on, että se on "once in a lifetime" -juttu, eli yksi geenitesti elämässä riittää. Siitä saa selville oman hyvinvoinnin peruspilarit sekä osviittaa isovanhempien ja omien lasten hyvinvoinnista, sillä jokaisen geenin toinen puoli tulee isältä ja toinen äidiltä. Saat ohjeita, mitä kannattaa lisätä elämään ja mitä välttää. Tästä Maili kertoo mielenkiintoisessa Summit-haastattelussa enemmän.

Kehomme pyrkii koko ajan tasapainotilaan eli homeostaasiin. Mailin oppien mukaan ihmistä täytyy hoitaa kokonaisvaltaisesti ja ymmärtää kuinka yksilöllisesti keho toimii. Sen näkee jo geenitesteistäkin – kenelläkään ei ole samanlaiset tulokset. Olemme yksilöitä ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.
 

"Saatuihin geeneihin ei voi vaikuttaa, mutta elintapoihin voi"

Mailin sanoin: "Saatuihin geeneihin ei voi vaikuttaa mutta elintapoihin voi". Voimme siis itse elintavoilla ja ruokavaliolla tukea geeniemme optimaalista toimintaa. Yksilöllinen ja räätälöity hoito tulee varmasti tulevaisuudessa lääketieteessäkin kasvamaan. Jo nyt haluamme mitata unta, palautumista ja vaikka mitä muuta. Haluamme itse vaikuttaa hyvään oloon ja ymmärtää kehosta enemmän. 

Maili Lepolan TerveysSummit-video on katsottavissa torstaina 28.3. Maili kertoo, miksi kannattaa tehdä geenitesti, kuinka siitä hyötyy ja kenelle se sopii. Hän antaa myös erinomaisia vinkkejä, millaisilla pienillä arkisilla valinnoilla voimme itse vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme.

Rekisteröidy TerveysSummitiin jo nyt, niin saat heti tietää kun ensimmäinen video on tullut julki! 
 

Geenitestejä on saatavilla valikoiduissa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.