Tehopakkaus tasaamaan verensokeria

Diabetes on joukko erilaisia sairauksia, joille on yhteistä se, että veren sokeripitoisuus kasvaa liian suureksi. Avaintekijänä on insuliinihormoni: sen erityksen loppuminen, määrän riittämättömyys tai vaikutuksen heikkeneminen eli insuliiniresistenssi. Tyypin 1 diabeetikoita on Suomessa noin 40 000, tyypin 2 diabeetikoita noin 250 000. Diagnosoimattomia tyypin 2 diabeetikoita arvellaan olevan noin 200 000.

Monissa kliinisissä tutkimuksissa on todettu, että jos ottaa verensokeria tasaavien lääkkeiden kanssa myös biotiinia ja kromipikolinaattia, on parempi verensokerin kontrolli. Albarracin, C.A., B.C. Fuqua, et al. Chromium picolinate and biotin combination improves glucose metabolism in treated, uncontrolled overweight to obese patients with type-2 diabetes, Diabetes Metab Res Re, 2008 24 (1):41-51 kaksoissokkotutkimukseen osallistui 447 henkilöä, joista puolet saivat plaseboa eli lumelääkettä ja puolet 600 mikrogrammaa kromipikolinaattia ja 2 mg biotiinia 90 päivän ajan. Koehenkilöt käyttivät samaan aikaan myös normaalia lääkitystä. Tutkimuksen tulos oli, että henkilöiden, jotka saivat biotiinia ja kromipikolinaattia, paastosokeritasot laskivat, kun taas plaseboryhmässä ne nousivat. Myös pitkäaikainen verensokeritaso laski selvästi ryhmässä, jossa annettiin kromipikolinaattia ja biotiinia. Tämä samainen tutkimus osoitti myös, että kromipikolinaatilla ja biotiinilla oli myönteinen vaikutus myös kolesterolitasoihin.

Viimeisimmissä tutkimuksissa, Renee Chatterjee etc. Potassium and risk of Type 2 Diabetes Expert Rev Endocrinol Metab.2011 September, on todettu, että kaliumilla voi olla vaikutusta verensokerin nousun riskiin. Johns Hopkinsin yliopiston tekemässä tutkimuksessa todettiin, että 5115 henkilöllä, joiden ikä oli 18-30 vuotta, riittävä kaliumin saanti paransi elämänlaatua. Toisessa Johns Hopkinsin yliopiston tekemässä tutkimuksessa (12 000 henkilöä) todettiin, että matala kaliumpitoisuus saattaa olla yhteydessä korkean verensokerin kehittymiseen.

Mikroimeytyvät mineraalituotteet

Mikroimeytyvät ionimuotoiset mineraalituotteet sisältävät vapaita kalium-ioneja, jotka pääsevät suoraan solun sisään. Näin tuotteet imeytyvät mahdollisimman täydellisesti. Ioni-muoto tarkoittaa, että atomi on joko positiivisesti tai negatiivisesti varautunut, eikä se ole molekyylimuotoisena tai yhdisteenä. Tällöin elimistön ei tarvitse muuntaa mineraaliyhdisteitä ionimuotoiseksi. Ionimuotoisia mineraaleja ei tarvita kovin suuria määriä, koska ne imeytyvät paremmin, eivätkä aiheuta vatsaongelmia.

Kalium lukeutuu hivenaineisiin, ja elimistössä se osallistuu mm. energia-aineenvaihdunnan ja entsyymitoimintojen sekä verenpaineen säätelyyn. Kalium on tärkein solujen sisäinen elektrolyytti ja natriumin ohella toinen tärkeä veren suola. Erityisen tärkeää se on sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnalle. Yhdessä natriumin kanssa se säätelee elimistön happo-emästasapainoa.

Microlingual-ravintolisät

Pienet, lisä- ja apuaineettomat SuperiorSource:n Microlingual® -tuotteet liukenevat ja imeytyvät välittömästi suun limakalvoilta suoraan verenkiertoon, jolloin imeytymisprosentti on yli 90. Tuotteiden koko on saatu mahdollisimman pieneksi juuri siksi, että tuotteessa on ainoastaan vitamiini ja hyvin pieni määrä laktoosia ja akaasiakumia. Ravintolisän liukenemiseen ei tarvita vettä, ja niistä ei jää jälkimakua. Tuotteet eivät sisällä makeutus- tai väriaineita. Biotiini on vesiliukoinen vitamiini. Se on tärkeä osa entsyymiä, joka hajottaa rasvoja, hiilihydraatteja ja eräitä aminohappoja. FutMedin SuperiorSource Microlingual® Biotiini -valmisteita löytyy kolmea eri vahvuutta: 1000, 5000 ja 10 000 mikrogrammaa. Biotiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Kromipikolinaatti on ravintolisä, joka tasoittaa verensokeria. Se on kahden eri tuotteen yhdiste: kromin ja pikolinaatin. Kromi on mineraali, jolla on positiivinen vaikutus insuliiniin. Insuliini on hormoni, joka säätelee veren glukoosi- ja sokeritasoja. Pikolinaatti puolestaan on aminohappo, joka tehostaa elimistön kykyä käyttää kromia. FutMedin SuperiorSource Microlingual Kromipikolinaatti -valmisteita löytyy kaksi eri vahvuutta: 200 ja 500 mikrogrammaa. Kromi edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja veren glukoositasojen pysymistä normaalina.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Pirkko Mannola luottaa ravintolisiin
Aktiivinen nainen näyttelee vielä Pirkko Mannola on nähty syksyllä Helsingin Kaupunginteatterin The Ladykillers...
Lue
Haluatko laihtua ilman jatkuvaa näläntunnetta ja makeannälkää?
Kiusaukset makeisia, makeita leivonnaisia tai paljon epäterveellisiä rasvoja ja suolaa sisältäviä ruokia kohtaan ovat...
Lue
Luonnollisia keinoja kilpirauhasen tukemiseen
Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistyvä sairaus, johon liittyy mm. kilpirauhashormonien toimintahäiriö tai riittämätön...
Lue