Sydänterveys ja krooninen matala-asteinen tulehdus

Saksalainen immunologian isä, nobelilla palkittu Rudolf Virchow (1821–1902) oivalsi ensimmäisenä jo 1850-luvulla, että krooninen matala-asteinen tulehdus on sydäntautien ja muiden pitkäaikaisten sairauksien ja kipujen äiti.

Matala-asteisella tulehduksella on monia syytekijöitä, kuten kudosvauriot ja mikrobi-infektioiden jälkitilat sekä ruokavalion liian suuri omega-6/omega-3-rasvahappojen suhde. Tällä suhteella tarkoitetaan sitä, että saamme ruuasta liikaa omega-6-rasvahappoja suhteessa omega-3-rasvahappoihin. Suhteen pitäisi olla mielellään 2:1, enintään 4:1, mutta suomalaisilla se on yleensä noin 7–8:1 ja amerikkalaisilla jopa 17–20:1.

Omega-6/omega-3-suhteen korjaaminen – vähentämällä linolihapon (omega-6) saantia ja lisäämällä rasvaisen kalan syöntiä ja kalaöljyn (omega-3) käyttöä – ehkäisee ja hoitaa lääkkeettömästi valtaosaa kiputiloista ja elintasosairauksista.
 

Kalaöljyä sydämelle

Kardiologit tutkivat sydänpotilaiden hoitoa vahvoilla kalaöljyillä, sillä heidän veressään on usein liian vähän omega-3-rasvahappoja, EPAa ja DHA:ta. Heidän omega-3-indeksinsä (O3I) on yleensä liian matala, alle 4 prosentin, kun ihanteellinen luku on 8–12 prosenttia. Se antaa lähes täydellisen suojan sydänkohtauksia vastaan. O3I kannattaa mittauttaa, ja jos tulos on huono, tulee rasvaisen kalan syöntiä lisätä ja nauttia kalaöljyä.

Kalaöljyn tärkein vaikutusmekanismi sydänterveydessä on tulehduksen vaimennus, mikä on näkynyt erinomaisina tuloksina statiineja syövien potilaiden suurissa kliinisissä tutkimuksissa: Kalaöljyn käyttö on vähentänyt merkitsevästi sydäntapahtumia ja aivohalvauksia pelkkään statiinihoitoon verrattuna.

Näissä tutkimuksissa annetut omega-3-annokset ovat olleet huomattavasti suurempia kuin mitä saamme ruuasta ja perinteisistä kalaöljykapseleista, joissa on vain 30 prosenttia omega-3:a. Sydänpotilaiden tarve on 2000–4000 mg päivässä, minkä saa helpoiten puhdistetuista, väkevöidyistä 90-prosenttisista valmisteista. Niillä on tutkitusti hyvä hoitava vaikutus myös mielenterveysongelmissa, kuten ADHD:ssa, ahdistuksessa ja masennuksessa, joissa niin ikään hapetusstressi ja krooninen matala-asteinen tulehdus myllertävät yhtaikaa.
 

Matala-asteinen tulehdus kuriin näillä ravintolisillä

Kalaöljyn lisäksi monet muutkin ravintolisät ehkäisevät, vaimentavat ja sammuttavat matala-asteista tulehdusta ja hapetusstressiä: Berberiini, D-vitamiini, karnosiini, magnesium, melatoniini, pyknogenoli ja ubikinoni. Niillä on toisiaan tehostava vuoro- ja yhteisvaikutus, mikä ehkäisee ja hillitsee pitkäaikaisia sairauksia. Tavanomainen lääkehoito ei juuri vaikuta hapetusstressiin eikä matala-asteiseen inflammaatioon.
 

tritolonen.fi
 

Kysy lisää tuotteista lähimmästä AITO hyvän olon kaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.–31.3.2019 tai niin...
Lue
Yksilöllistä terveyttä!
25.–31.3. saa jatkoa Suomen suurin terveystapahtuma TerveysSummit, ja olemme yksi sen pääyhteistyökumppaneista....
Lue
5 ravintolisää, joita Olli Posti suosittelee hyvinvoinnin tueksi
Ollin mukaan maailman voi ajatella koostuvan asioista, jotka tekevät meille hyvää, ja asioista jotka tekevät meille...
Lue