Suonenvetoa? Kramppeja? Univaikeuksia?

Jos kärsit suonenvedoista, lihaskrampeista, univaikeuksista tai jos lihakset tuntuvat väsyneiltä, voit kärsiä magnesiumin puutoksesta. Magnesium on kehon tärkein hivenaine. Suurimmalla osalla suomalaisista on krooninen magnesium­vaje. Vaikka ruokavalion koostaisi terveellisesti ja monipuolisesti, riittävä magnesiumin saanti saattaa olla todella hankalaa. Magnesium vaikuttaa elimistössä satoihin prosesseihin, muun muassa lihasten, sydämen ja hermoston toimintaan. Magnesium auttaa ehkäisemään lihaskramppeja, se voi rauhoittaa hieman ylikierroksilla käyvää sydäntä ja auttaa myös unensaannissa.

 

Magnesiumin puute

Kaikista eri ravintoaineista magnesium on se, jonka puutoksesta ihmiset kärsivät useimmin. Varsinkin aktiivi­liikkujilla on yleensä magnesiumin puutos. Magnesiumin virallinen saanti­suositus on naisilla 280 mg ja miehillä 350 mg, mutta aktiiviliikkujan tarve on huomattavasti korkeampi.

Magnesiumin puutoksen oireita ovat mm. lihaskrampit, suonenvedot, levottomat jalat, uniongelmat (nukahtamisvaikeudet, katkeileva uni), voimaton tunne ja energian puute, väsymys, hermostuneisuus ja ärtymys.
 

Magnesiumin vaikutukset

Magnesium vaikuttaa yli 300 prosessiin elimistössä alkaen lihasten, sydämen ja hermoston toiminnasta. Magnesiumia tarvitaan mm. energian­tuotantoon, proteiini- ja rasvahappo­synteesiin, lihasten, sydämen ja verisuonten normaaliin toimintaan ja rasvan hapettamiseen energiaksi (eli rasvanpolttoon). Magnesiumia käytetään elimistössä myös stressihormoni kortisolin puhdistukseen.

Magnesiumista voi löytyä apu moneen vaivaan – oli se sitten migreeni, alentunut vastustuskyky, kohonnut verenpaine, suonenvedot, lihaskrampit, levottomat jalat tai masennus. Magnesiumilla pystytään vaikuttamaan myös uneen ja sen laatuun.
 

Ulkoisen magnesiumsuihkeen imeytyvyys

Magnesiumlisiä on totuttu käyttämään sisäisesti, mutta magnesiumia on saatavana myös ulkoisesti käytettävänä suihkeena – sen erona on parempi imeytyvyys varsinkin niillä henkilöillä, joilla on ongelmia ruoansulatuksessa.

Puhdas+ Magnesiumspray on vahva ja puhdas magnesiumsuihke. Tuote sisältää 100 % puhdasta ja luonnollista Zechstein Inside -magnesiumkloridia. Suihketta kannattaa käyttää jalkapohjiin, polvi- ja kyynärtaipeisiin, koska siellä iho on ohutta. Suihke sopii käytettäväksi hyvin myös liikuntasuorituksen jälkeen – se rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa palautumista.

Puhdas+ Magnesiumspray Nivelille sisältää hyvin imeytyvän magnesiumin lisäksi nivelten rakennusainetta, kasviperäistä glukosamiinia, ja tehokasta tulehdusta vähentävää arnikauutetta. Tuotteen sisältämä menthol vaikuttaa nopeasti ja pitkävaikutteisesti helpottaen kipuja ja tulehduksia. Tuotetta käytetään lihas- ja nivelsärkyihin, revähdyksiin ja pieniin vammoihin. Tuote suihkutetaan suoraan kipualueelle.

Puhdas+ -tuotteet ovat korkealaatuisia ja kotimaisia terveystuotteita, joiden valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä ainesosia kuten turhia lisäaineita.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue