Suolisto sekaisin?

Vanhastaan tiedämme, että maitohappobakteerit ehkäisevät ripulia matkoilla ja antibioottikuurin aikana. Nykyään tiedämme niistä paljon enemmän. Monet nykyiset tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisen suolen limakalvo on ehkä tärkein immuunijärjestelmämme elin.

Suoliston limakalvo on pinta-alaltaan 250-400 neliömetriä, joka vastaa levitettynä tenniskentän kokoista aluetta. Suurin osa vastustuskyvystämme perustuu suoliston limakalvon moitteettomaan toimintaan eli siihen, että suolisto saadaan kuntoon. Suolen limakalvo säätelee ruuansulatusta ja paikallisia suolen reaktioita, kuten ummetusta ja ripulia. Viime aikoina maitohappobakteereilla on havaittu tärkeä merkitys allergioissa sekä monissa tulehdustaudeissa, kuten paksusuolentulehduksessa, Crohnin taudissa ja toistuvissa virtsatietulehduksissa sekä hiivan liikakasvussa.

 

Ihmisen tärkeimmät maitohappobakteerit

Lactobacillus acidophilus

Tunnettu maitohappobakteeri, joka elää normaalisti ohutsuolessa. Se on tärkein probioottisista bakteereista. Lactobacillus acidophilus kykenee pitämään suoliston mirobiflooran terveenä. Lactobacillus acidophilus kuuluu ihmisperäiseen probioottibakteeristoon.

 

Bifidobakterium bifidum

Bifidobacterium bifidum on mikrobiologisesti tunnettu yli 20 vuoden ajalta. Se on ohutsuolen alaosan normaaleista bakteereista tärkein, mutta vaikuttaa koko suoliston mikrobifloorassa. Sen on osoitettu tehostavan ruuansulatusjärjestelmän toimintaa. Se osallistuu lisäksi immuunijärjestelmän säätelyyn, rasva-aineenvaihduntaan ja vähentää kolesterolin imeytymistä.

 

Bifidobacterium Lactis

Yksi yleisimmistä kannoista suolistossa ja se estää haitallisten bakteerien kiinnittymistä ja kasvua suoliston limakalvoilla. Se on todettu erityisen hyväksi lapsille kovaan vatsaan sekä vähentämään riskiä sairastua ripuliin.

 

Muista, kun valitset maitohappobakteerivalmistetta:

1. Vahvuus

Hyviä tuloksia saavutetaan vain, jos maitohappobakteerien annostus on tarpeeksi suuri. Aluksi 30-100 miljardia probioottia ja jatkohoitona 10-30 miljardia probioottibakteeria päivässä, ongelmasta riippuen. Edellytys sille, että maitohappobakteerit elävät suolistossa hyvin, on bakteereille suotuisa kasvuympäristö. Esimerkiksi pellavan kuidut ovat erityisen hyvää ravintoa hyville bakteereille.

 

2. Ihmisperäiset bakteerit

Monet markkinoilla olevat maitohappobakteerit ovat nautaperäisiä ja tarkoitettu alun perin meijeriteollisuuden käyttöön. Ihmisperäisillä probioottikannoilla on tehokkaampi kyky tarttua suoliston limakalvoihin ja syrjäyttää haitalliset bakteerikannat.

 

3. Mikrokapseloitu tuote

Mikrokapselointi takaa bakteerien pääsyn elävinä aina ohutsuolen loppuosaan ja paksusuoleen asti, missä ne liukenevat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

 

Biomedin Acidophilus ja Acidophilus Forte -kapselit ovat olleet jo yli 20 vuotta ravitsemusalan asiantuntijoiden suosimia valmisteita. Yhdessä Acidophilus kapselissa on 10 miljardia elävää probioottibakteeria ja Acidophilus Fortessa näitä on peräti 30 miljardia.

 

Lukuvinkki: Vatsa kuntoon

Yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista. Monet kärsivät vuosikausia saamatta apua. Paraneminen on mahdollista ravitsemushoidon tuella. Kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolalla on yli 30 vuoden kokemus ravitsemushoitoihin perehtyneenä lääkärinä Antioksidanttiklinikoilla. Hän on kirjoittanut kirjan Vatsa kuntoon ­- kysy sitä lähimmästä AITO hyvän olon kaupasta!

 

fytonomi

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 30.8.–30.9.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Hyvän mielen Viridian-vinkit syksyyn!
  Viridian Sahramiuute + kehäkukka Viridian Nutrition on valinnut sahramiuutteen vuoden 2018...
Lue
Naisellisen hyvinvoinnin tukipilarit; Karpalo ja maitohappobakteerit
Karpalo on virtsateiden ystävä Karpalo on tunnettu ja tieteellisestikin perusteltu apu naiselliseen hyvinvointiin. Se...
Lue