Suolapiippu – suolahuone pienoiskoossa

Suolan terveydelle edulliset vaikutukset on tunnettu Euroopassa jo keskiajalla. Munkit hoitivat keuhkosairauksista kärsiviä potilaita suolakaivoksissa.

Myös toisen maailmansodan aikana, kun Saksassa käytettiin suolakaivosta pommisuojana, monet astmaatikot huomasivat sieltä pois lähtiessään, että heidän vointinsa oli parantunut. Ei ole sattumaa, että keuhkoparantolat ym. ovat perinteisesti sijainneet meren, suolaisen veden, äärellä.

Suolapiipun avulla voi nauttia puhdistavasta suolaterapiasta missä ja milloin tahansa. Sen käyttö on helppoa ja turvallista. Suolapiippu sopii kaiken ikäisille, lapsille ja aikuisille, eikä yliannostuksen vaaraa ole. Suolapiippua voi jokainen käyttää päivittäin tai kausittain sen verran, kuin tuntee tarvitsevansa.

Suolahoidolla ei välttämättä pystytä parantamaan jo olemassa olevia sairauksia, mutta oireita pystytään lievittämään ja vaivoja ennaltaehkäisemään. Jos kärsit esim. astmasta tai allergiasta, kroonisesta yskästä, nuhasta, poskiontelo- tai keuhkoputkentulehduksesta, toistuvasta flunssasta tai homealtistuksesta, kannattaa ehdottomasti kokeilla Suolapiippua.

Perusterveetkin henkilöt hyötyvät suolapiipusta: esimerkiksi tavallisen flunssan oireet saattavat helpottua, kuivan tai pölyisen ilman aiheuttamat hengitysvaivat voivat vähentyä. Lapsilla ilmatiet ovat suhteellisesti huomattavasti ahtaammat kuin aikuisilla. Tästä syystä lasten hengityselinten ennaltaehkäisevä hoito on erityisen hyödyllistä ja tärkeää.
 

Miten suola sitten vaikuttaa ja mihin perustuu sen teho?

Suola kiihdyttää keuhkoputken limakalvojen aineenvaihduntaa ja solujen uudismuodostusta ja näin edesauttaa keuhkorakkuloiden normalisoitumista. Pitkittyneissä hengitystiesairauksissa suolan luonnollinen pitoisuus voi olla madaltunut keuhkoputken eritteessä. Suola on kuitenkin välttämätöntä hengitysteiden epiteelin normaalin toiminnan kannalta.

Suola poistaa nestettä ja näin ollen vähentää keuhkoputken limakalvojen turvotusta, jolloin hengittäminen helpottuu.

Koska suolalla on bakteereja tuhoava ominaisuus, se vähentää bakteerien määrää hengityselimissä. Suola myös vähentää bakteerien kiinnittymistä hengitysteiden limakalvojen soluihin.
 

Eri versiot eri käyttäjille

Alkuperäisestä Suolapiipusta on olemassa tällä hetkellä kolme versiota. Tutuin niistä on perinteinen, keraaminen piippu, jonka käyttöikä on keskimäärin kolme vuotta.

Lapsille ja lapsenmielisille on olemassa keraaminen, elefantin näköinen Suolafantti, joka vastaa käyttöominaisuuksiltaan täysin tavallista, keraamista Suolapiippua.

Suolapiippu Lite on valmistettu muovista ja jonka käyttöikä on keskimäärin 6 kk. Piippu on hieman pienempi, kevyempi ja edullisempi kuin keraaminen Suolapiippu. Lite sopii erityisen hyvin henkilöille, joille keraaminen piippu on hankala käyttää painonsa ja särkyvyytensä takia.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Puhdistu ja virkisty tammikuussa!
  Painonhallintaan & laihduttamisen tueksi Hyvän Olon Konjac sisältää glukomannaania, karnitiinia ja...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 3.–30.1.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Aira Samulin: Minä muistan, ja käytän Fosfoser® Memorya!
Viime vuonna Airalla oli vauhdikas juhlavuosi. Suomi 100 -juhlavuoden aikana Aira oli kysytty puhuja, vierailija ja...
Lue