Suklaavanukas (RAW)

Aihealueet: 
suklaa
vanukas
raaka

Blendaa ensimmäisenä hampunsiemenet pakuriteen (tai mantelimaidon) kanssa paksuksi kermaksi. Lisää taatelit (blendaa) ja jauheet sekä avocado ja bansku. Lisää mausteet ja tarkista maku. Blendaa aivan samettiseksi. Lisää viimeisinä kookosöljy/kaakaovoi sekä lesitiini ja psyllium. Kaada annosmukeihin ja laita jääkaappiin hyytymään. Tarjoa vanukkaan kanssa esimerkiksi raikkaita pakkasmarjoja, kaakaonibsejä, mehiläisen siitepölyä, mulpereita tai kookoskermaa.

Vanukkaita voi tuunata oman tarpeen ja mieltymyksen mukaan ja niihin on helppo piilottaa päivän tarvittavat rasvahapot ja suojaravintoaineet. Voit käyttää myös erilaisia pähkinöitä ja marja- ja proteiini- sekä sieniuutejauheita mielesi mukaan. Jos olet mintun ystävä, voit lisätä mukaan tuoretta minttua yrttiruukusta. Värikkäät pakkasmarjat tuovat mukavaa happamuutta sekä iloista väriä suklaisen maun kaverina.

Resepti ja kuva: Sari Reivo / Cocovin keittiö