Sokeri-detoxilla kohti virkeämpää oloa

Makea miellyttää useimpien makunystyröitä, ja siksi sitä tulee käytettyä huomaamatta hiukan liikaakin. Tällä on usein haittavaikutuksensa. Olet ehkä saattanut huomata, että sokeria syötyäsi olet hetken virkeä ja sen jälkeen uupunut. Sokeriähkyn jälkeen myös pöpöt saattavat tarttua hanakammin. Keholle liika sokeri on taakka, josta voi seurata terveysongelmia.

 

Mistä sokeria saadaan?

Kaikki hiilihydraatit ovat muodostuneet sokeriyksiköistä. Se, millaisessa muodossa syöt sokerisi, vaikuttaa mm. verensokeriisi ja saamiesi ravintoaineiden määrään. Valkoista sokeria syömällä saat voimakkaan verensokeripiikin, etkä mitään ravintoaineita. Kun taas kasviksista, marjoista ja hedelmistä puolestaan saat useita erilaisia ravintoaineita ja kuituja, jolloin verensokerisi nousee tasaisesti. Sokeria siis tarvitaan, mutta sen muodolla on väliä.
 

Kokeile sokeri-detoxia!

Mitäpä jos kokeilisit olla aluksi muutamia päiviä ilman sokeria? Huomioi piilosokerin lähteet, kuten mehut ja energiajuomat, myslit, maustetut jogurtit, välipalapatukat jne. Myös sokerin ”korvikkeet” olisi hyvä pitää minimissään, vaikka ne ovatkin valkoista sokeria parempia vaihtoehtoja. Tällaisia ovat mm. agavesiirappi, kookossokeri, hunaja, intiaanisokeri ja kalorittomat makeutusaineet. Myös nämä saattavat kuitenkin ylläpitää makeanhimoa. Muutaman päivän ajan olosi saattaa olla hiukan kehno, mutta vähitellen energiatasosi kohoavat ja voit tuntea ajatuksiesi kirkastuvan ja kehosi virkistyvän.

Viridian-sarjaan on tullut odotettu uutuus, josta saat apua sokerista vieroittautumiseen! 7 päivän sokeri-detox -nimistä tuotetta on nyt saatavilla ainoastaan Luontaistuntijalta myymälöistä ja verkkokaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Puhdistu ja virkisty tammikuussa!
  Painonhallintaan & laihduttamisen tueksi Hyvän Olon Konjac sisältää glukomannaania, karnitiinia ja...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 3.–30.1.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Suolapiippu – suolahuone pienoiskoossa
Myös toisen maailmansodan aikana, kun Saksassa käytettiin suolakaivosta pommisuojana, monet astmaatikot huomasivat...
Lue