Sisäinen aurinko paistaa mummulle

Sinikka Niemi on niin puuhakas ja energinen seitsenkymppinen, että jos häneen liitettäisiin piuhat, varmaankin puolet Tamperetta voitaisiin valaista. Sinikan salaisena aseena ovat iloisen luonteen lisäksi myös kielen alle laitettavat ravintolisät.

- Niitä kun ottaa, niin elämä hymyilee, hän vakuuttaa.

Tamperelainen Sinikka Niemi, 71, jäi eläkkeelle viitisen vuotta sitten, kun 65 vuotta tuli täyteen. Sinikka jäi leskeksi viisi vuotta sitten 45 vuoden avioliiton jälkeen. Se on ollut kova paikka. Perheeseen syntyi aikoinaan kaksi lasta, tyttö ja poika, jotka ovat jo yli nelikymppisiä. Sinikan poika on ehtinyt tehdä hänestä jo mummunkin, jonka silmäterä on kolmevuotias tyttö.

Sinikka on siitä harvinainen seitsenkymppinen, ettei hänellä ole mitään reseptilääkitystä.

- Tunnen itseni terveeksi. Lasken sen osittain sen piikkiin, koska olen niin liikunnallinen. Harrastan paljon kävelyä ja talvella hiihtämistä, käyn vähän punttisalilla ja myös uin mielelläni. Vain silloin tällöin joudun ottamaan närästyslääkettä, siinä kaikki.

Sinikka on myös ravintolisien innokas käyttäjä, ja hänen nauttimansa vitamiinit ja hivenaineet ovatkin täysin erilaisia mihin on totuttu: ne laitetaan sulamaan kielen alle ja ne ovat pienen pieniä. Kyse on USA:ssa valmistetuista tuotteista, joissa on ainutlaatuinen Microlingual-tekniikka.

- Kun otan FutMedin mikroimeytyvää magnesiumia, niin kyllä tehoa löytyy varsinkin, kun urheilen paljon ja krampit ovat loppuneet.

Monilla vanhuksilla on B12-vitamiinin puutostiloja, ja Sinikka torjuu niitä kielen alle laitettavalla FutMedin valmisteella.

- Söin aikaisemmin 1000 mikrogramman tuotetta, mutta nykyään otan vahvempaa eli Advanced 2000 mikrogramman valmistetta. Sekin on jotenkin tuonut virkeyttä ja pirteyttä ja saa mummulle sisäisen auringon paistamaan. Magnesiumia ja B12-vitamiinia kun ottaa päivittäin, niin mummu voi hyvin.

- Kolmas kielen alle laitettava tuote, jota käytän silloin tällöin, on melatoniini. Tässä iässä ei aina tule ihan helposti uni silmään, mutta kun otan yhden milligramman melatoniinia noin tuntia ennen nukkumaanmenoa, uni tulee sen jälkeen helposti.

Sinikka kokee saaneensa ravintolisistä apua myös vaikeaan elämäntilanteeseensa, kun hän jäi pitkän avioliiton jälkeen leskeksi.

- Ne ovat olleet minulle ihan jaksamisen ja yleisen hyvinvoinnin kannalta hyvin tarpeellisia, hän toteaa.

B12-vitamiinit

Meneillään olevan tutkimuksen mukaan lähes 40 % amerikkalaisista kärsii B12-vitamiinin puutteesta. Nykyinen ruokavalio ei yksinkertaisesti riitä tuottamaan riittävästi B12-vitamiinia. B12- vitamiinien puutostilojen tunnusmerkkejä ovat krooninen väsymys, alakulo sekä sydän- ja verisuonitautiongelmat. Kaikki FutMedin B12-vitamiinituotteet ovat Microlingual-pillereitä, jotka sulavat ja imeytyvät välittömästi. B12, B6 ja foolihappo yhdessä on erittäin tehokas yhdistelmä edistämään terveyttä.

B12-vitamiinit ovat avain sydämen terveyteen. Homokysteiini, joka on normaali proteiinien aineenvaihdunnan sivutuote, on myös toksinen aminohappo. Terveessä kehossa B12, B6 ja foolihappo auttavat muuttamaan homokysteiinin metioniiniksi, joka on tarpeellinen aminohappo. B12 ja B6 yhdessä auttavat edistämään verisuonien eheyttä.

B12-vitamiinien on todettu parantavan keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta. B12-vitamiiniyhdistelmästä saa luonnollista energiaa ja se tukee vakaata mielialaa. Tästä voi seurata parempi stressinsietokyky ja säännöllinen unirytmi. Microlingual-valmisteet ovat loistava vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat B12-vitamiinia lisäravinteena ja erityisesti niille, joilla on ongelmia suolistossa.

Microlingual Melatoniini sisältää myös kamomillaa. Melatoniini auttaa nukahtamaan ja lievittää aikaeron vaikutuksia.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Joulukuun tarjoukset
Tarjoukset voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 28.11.–24.12.2015 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Regulat auttaa meitä monessa vaivassa
Törmäsin artikkeliin, jossa kerrottiin hyvää tekevästä saksalaisesta entsyymijuomasta, joka tunnetaan nimellä Regulat....
Lue
Iloa ja valoa vaihdevuosiin
Oletko nähnyt pilakuvan pariskunnan makuuhuoneesta, jossa mies on pukeutunut pipoon, tumppuihin ja villasukkiin...
Lue