Siitepölyallergiat kuriin IMMUNOhoney siedätyshunajalla

Siitepöly-, eläin- ja ruoka-aineallergiat sekä astma ovat yleistyneet epidemiaksi korkean elintason maissa viime vuosikymmenten kuluessa.

Useissa tutkimuksissa on verrattu allergioiden esiintymistä kaupunki- ja maalaisympäristössä, ja todettu kaupunkien liian vähäisen mikrobisaltistuksen aiheuttavan enemmän allergioita, astmaa, 1-tyypin diabetesta, keliakiaa ja myös tulehduksellisia suolistosairauksia.
 

Suomalainen IMMUNOhoney-erikoishunaja = siitepöly + mikrobisto

Hunajaa on aina pidetty luonnon omana ”terveystuotteena”. Luomuhunaja sisältää jo sellaisenaan erilaisia antimikrobisia yhdisteitä. Nyttemmin Suomessa on edetty pitemmälle, ja mehiläiset on valjastettu keräämään erikoispesiin allergisoivien puiden siitepölyä kuten pujon, pajun, koivun ja lepän sekä samalla kasvien mikrobeja.

Siitepöly ja mikrobit pystytään lisäämään hunajaan vakioiduissa määrissä. Siitepölysiedätyksessä eri bakteerilajit myös aktivoivat suoliston kautta immuunisysteemiä, ja hunajan mikrobistossa on runsaasti myös esim. maitohappobakteereita kuten Lactobacillus-lajeja.

Siitepölysiedätyshunajasta on julkaistuja kliinisiä tuloksia jo vuodelta 2011 suomalaisessa allergiatutkimuksessa (Saarinen K. et al 2011). Siedätyshunajaa käyttäneiden henkilöiden voimakkaiden oireiden päivät vähenivät 60 % ja antihistamiinien käyttö väheni puoleen. Siedätyshunajaa käyttäneistä 65 % raportoi vähentäneensä lääkitystä siitepölykauden jälkeen. On myös viitteitä, että siedättymistä tapahtuu siitepölyn lisäksi myös ruoka-aineille.

 

Kaupunkiasuminen saattaa lisätä riskiä allergioihin

Suomessa allergioita on tutkittu jo yli 15 vuotta. Ensimmäiset havainnot saatiin Karjalan tasavaltaan sijoittuneesta tutkimuksesta 1997. Karjalassa lasten allergioita esiintyi 6–7 kertaa vähemmän kuin Suomen vertailuryhmässä, vaikka kevään siitepölymäärät olivat samat. Ympäristön vähäisen mikrobien määrän epäiltiin jo silloin lisäävän sairastumisriskiä steriilimmässä, kaupungistuneessa Suomessa.

Uusimmassa tutkimuksessa todettiin, että jo kahden viikon altistus metsämullan bakteeristolle, käsiin hieromalla, paransi ihon ja suolistomikrobiston monimuotoisuutta. (Hyöty et al. 2018, Future Medicine: https://www.futuremedicine.com/doi/10.2217/fmb-2017-0286

Vauvan ensimmäiset elinkuukaudet ovat oleellisia vastustuskyvyn ja mikrobiston kehittymisen kannalta. Tehokas immuunipuolustus rakentuu yksilön altistuessa ympäristön bakteereille, jotka tuovat suolistoon riittävän monimuotoisen mikrobiston. Kotieläimet, likaiset kädet ja hiekan syöminen lapsena on vain hyvästä, sillä liian puhtaassa ympäristössä immuunisysteemi ei saa ärsykkeitä, eikä kehity.

 

Aloita siedätys ja mikrobiston rakentaminen nyt ennen kevään siitepölykautta!

IMMUNOhoney-siitepölysiedätyshunaja on ravintolisä ja sitä käytetään siedättämään vain lepän, pajun, pujon ja koivun siitepölyä (ei käytetä tavallisen hunajan tavoin). Luomusiitepölyhunaja sisältää mehiläisten keräämää ja käsittelemää keväällä kukkivien puiden allergisoivaa siitepölyä ja eläviä kasvimikrobeja.

Siedätyshunajan käyttö aloitetaan siitepölykauden jälkeen. Vähintään 2 kuukauden käyttöjakso on suositeltavaa ennen uuden siitepölykauden alkua ja käyttö tulee lopettaa ennen sitä. Paras teho yleensä saavutetaan käyttämällä tuotetta säännöllisesti siitepölykausien välillä 2–3 vuoden ajan.

Siedätyshunajan käyttö aloitetaan pienellä pisaralla kerran päivässä ja annostusta nostetaan vähitellen omien tuntemusten mukaan siten, että maksimissaan annos on noin ½–1 teelusikallista päivässä. Tuote säilytetään jääkaapissa parasta ennen päivään. Eläviä bakteereja sisältävä käsittelemätön luomuhunaja vaatii aina kylmäsäilytyksen.

IMMUNOhoney-siitepölysiedätyshunajan valmistusmenetelmä on Kerimesi-hunajatarhan vuosien kehitystyön tulos.
 

Viitteet:

Saarinen K., Jantunen J., Haahtela T.,2011. Birch pollen Honey for Birch pollen Allergy – A randomized Controlled Pilot study. Int Arch Allergy Immunol. 155:160–166

Nurmine N. ym. 2018. Nature-derived microbiota exposure as a novel immunomodulatory approach. Future Microbiology. Vol.13, No 7:737-744

Lisätietoa tuotteesta: info@gutguide.fi

Kysy IMMUNOhoney-tuotetta lähimmästä AITO-kaupasta tai osta heti AITO-verkkokaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Marraskuun tarjouksia isälle ja pukinkonttiin!
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 30.10.–26.11.2019 niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Robuvit® torjuu tehokkaasti uupumusta
Väsymys voi kuitenkin muuttua uupumukseksi ja silloin siihen on suhtauduttava vakavasti. Uupumus on kroonistunut...
Lue
Tiedätkö, mistä käyttämäsi kalaöljy on peräisin?
Puhdas+ Premium Omega-3 -tuotteissa käytetty kalaöljy valmistetaan sardelleista, jotka ovat pieniä kaloja ravintoketjun...
Lue