Sapettaako tahra valkoisen leningin tai paidan miehustassa?

Tai ylipäätänsä mikä tahra tahansa, joka pilaa tekstiilin tai vaikuttaa sen käytettävyyteen. Vedä syvään henkeä ja hae Sappisaippua. Kostuta saippua ja hankaa sitä tahraan. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele tekstiili. Hämmästyt: ei peitä tahraa, ei syö kangasta vaan hajottaa tahran, luonnollisella tavalla.

Sappisaippua on kasvirasvapohjainen perussaippua, joka sisältää naudan sappinestettä.  Tämä sappi käyttäytyy samoin kuin ihmisen ruuansulatuksessa.  Se hajottaa orgaanisen aineksen.  Eli tekstiileistä se irrottaa lian rikkomatta pintaa, peittämättä tahraa tai valkaisematta puhdistettavana olevaa kohdetta.

Tahraan levitetään sappisaippuaa – esim. niin, että saippua kostutetaan vedellä ja hangataan sitä puhdistettavaan kohteeseen. Annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja pestään tavalliseen tapaan. Saippuaa voi hieroa paidan kauluksiin, mansetteihin ym. ja pistää vaatekappale sitten normaalin pesun joukkoon pesukoneeseen. Huonekaluista tahrat poistetaan niin, että sappisaippuaa imeytetään pesusieneen. Huuhtelu kosteutta imevällä kankaalla, kunnes esine on puhdas. 

Tuote on tahranpuhdistussaippua, jolla saa vaativammatkin tahrat pois tekstiileistä (mm. rasva-, punaviini-, veri-, hedelmä-, mustekynä- ja ruohotahrat). Ei vahingoita kuituja, ei jätä valkoista rengasta, ei liuota värejä, ei peitä tahraa. Valmistettu kasviperäisistä ja 100 % luontoon hajoavista ainesosista. Arkojen ja värillisten tekstiilien osalta suositellaan kokeilemaan esim. sisäsaumaan sopivuuden ja värinpitävyyden osalta.

Sappisaippua ja Sonett-tuoteperhe ovat olleet markkinoilla jo 1980-luvulta lähtien. Sappi saippuana on ideana vanha, sillä tuotteen valmistajan mukaan teurastajat ovat jo kauan käyttäneet sappinestettä käsiensä pesemiseen rasvasta. Tuotteen valmistaja keksi lisätä sappeen kasvisaippuaa ja teki näin ammoisten aikojen puhdistusmenetelmästä modernin ja monikäyttöisen pesuaineen. 

Saippuassa käytettävä sappi saadaan tavanomaisen lihantuotannon yhteydessä. Sappirakko otetaan muutenkin teuraiksi menevistä naudoista teurastamolla talteen ja toimitetaan eteenpäin. Sappineste on edelleen tuoretta, kun se päätyy saippuanvalmistukseen. 

Nykypäivänä, kun Sappisaippua on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä, on se löytänyt tiensä yllättäviinkin paikkoihin. Sitä on saatavana myös apteekista ja sitä on joskus käytetty jopa poliisin rikososastolla veristen vaatteiden pesuun. Tehoa voidaan siis sanoa kaikin puolin varmaksi ja tasokkaaksi. Parikymmentä vuotta sitten, kun valmistaja vieraili Suomessa, joutui hän jakamaan jopa nimikirjoituksia ihmisten ollessa niin hurmoksessa Sappisaippuan tehosta.

Perusteluja ko. tuotteen ostamiseksi on helppo löytää. Tuote toimii, on tehokas, ympäristö- ja allergiaystävällinen! Ihminen tuhoaa luontoa päivittäin monella eri tavalla. Ostamalla ja käyttämällä ympäristöystävällisiä pesuaineita kulutuskäyttäytymisemme on luontoäidinkin mieleen. Tuote on helppokäyttöinen, saippuapala edullinen ja riittoisa. Saatavana myös nestemäisenä 120ml ja 300 ml pulloissa.
 

Faktoja:

 • Sonettin sappisaippua tehdään tuoreesta naudan sapesta.
 • Sonettin sappipitoisuus on ilmoitettu 1–5 %.
 • Sonettin saippuan pakkauksesta yli 80 % on kierrätettyä materiaalia.
 • Sonettin painatus pakkauksiin on tehty elintarvikekelpoisilla väreillä.  Parasta on, että elintarvikekelpoinen muste hajoaa luonnossa nopeasti ja kierrätyspaperikuidusta se liukenee veteen.
 • Sonettin valmistuksessa käytetään uusiutuvaa vesi- ja hakelämpöenergiaa, ja koko tuotantolaitos on saanut Stop Climate Change -diplomin, sillä tuotannossa tai rakennusten lämmityksessä ei vapaudu ilmaan hiilidioksidia. 

 

Sonettiin pätee myös seuraavat seikat: 

 • Optisia kirkasteita ei käytetä, koska ne voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ja synteettiset ainesosat ovat kiellettyjä sertifioiduissa sarjoissa.
 • Sonett ei käytä minkäänlaisia entsyymejä tai gmo-peräisiä aineita. 
 • Hajusteina ovat vain aidot haihtuvat öljyt. 
 • Tuotteissa on vain luonnonmukaiset säilytysaineet, petrokemian ainesosia ei käytetä.
 • Ne ovat myös fosfaatittomia, kloorittomia ja täyteaineettomia.
 • Tuoteselosteissa on 100 % maininta raaka-aineista, eläinkokeilta ei käytetä.
 • Kasviöljyistä suurin osa on luomuraaka-ainetta, jolloin myös öljyn tuotannon kemikaalikuorma on minimoitu.
   

Lisätietoja Sonettista ja sappisaippuasta. Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.
 

Lehden muita artikkeleita

Hoida täitartunta tehokkaasti ja luonnollisesti
Pahin kausi jatkuu pitkälle kevättalveen. Nykyään on tosin havaittavissa entistä enemmän täiepidemioita ympäri vuoden:...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 18.8.–31.8.2017 tai niin kauan kuin...
Lue
Kaikki tarvitsevat D-vitamiinilisää
Päiväntasaajalla D-vitamiinin oikeasta annoksesta huolehtii auringon ihossa tuottama hormoni kolekalsiferoli eli D3-...
Lue