Rokotus ilman rokotusta!

Espanjalaiset tutkijat ovat havainneet propoliksen ja punahatun vaikuttavien aineryhmien toimivan yhdessä huomattavasti tehokkaammin kuin yksinään. Yhdiste osoittautui niin tehokkaaksi, että he antoivat sille oman nimen, fensatiini.

Espanjalaisten biologien mukaan fensatiini aktivoi elimistön ensisijaista puolustusjärjestelmää ja virittää sen ”taisteluasemiin” ajassa, joka lasketaan päivien sijaan minuuteissa. Rokotus on hitaampi, koska se vaatii toimiakseen muistisolujen myötävaikutuksen ja jonkinasteisen infektion, joten vastustuskyvyn kehittymiseen vaaditaan useita päiviä.

Punahatun juurista saadaan uuttamalla fenolisia kahvihappojohdannaisia, jotka voivat kiihdyttää kehossamme sellaista tärkeää tapahtumasarjaa, jota kutsutaan lipoproteiinisynteesiksi. Tämä sama synteesi valmistaa meille valkosoluja, joita tarvitsemme taistellessamme esimerkiksi nuhakuumetta vastaan.

Propolis-pihka taas koostuu puiden silmujen ja kuorien sisältämistä, mehiläisten keräämistä aineista, joilla ne pitävät kennot puhtaana bakteereista, homesienistä ja viruksista. Mehiläispesä onkin yksi antiseptisimmista paikoista, joita tunnetaan. Propoliksen tärkein vaikuttava aine on galangiini, ja propolistuotteita valitessa kannattaakin kiinnittää huomio juuri sen pitoisuuteen.

Helpotusta flunssaiseen oloon

Fensatiinia voidaan ottaa monessa eri muodossa, mutta tavallisimmat ovat kapselit ja tipat. Lapsille löytyy erikseen esimerkiksi helposti annosteltavaa mikstuuraa.

Tällaiset yhdistelmävalmisteet työskentelevät elimistössämme immuunivasteen herättämiseksi ja akuutin taudin nujertamiseksi. Mutta yhtä tärkeätä on, että ne antavat helpotusta flunssaiseen ja tuskaiseen oloon.

N-asetyylikysteiini (NAC), laulajanyrtti (Sisymbrium officinale), kihokki (Drosera ramantacea), amerikantaikapähkinä (Hamamelis virginiana), mesiangervo (Filipendula ulmaria), lakritsinjuuri (Glygyrrhiza glablra) ovat fensatiinin boostereita, jotka auttavat lievittämään flunssan oireita, esimerkiksi helpottaen kuivaa yskää, hajottaen sitkeää limaa ja auttaen kurkun karheuteen.

Kysy lisää fensatiinituotteista Luontaistuntija-myymälästä!

Lehden muita artikkeleita

Jaksaa, jaksaa!
Juuri nyt on hyvä aika aloittaa vitamiini-hivenaine-kivennäisaine-tankkaus, jotta jaksaa läpi haastavan pimeyden,...
Lue
Syyskuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.–29.9.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Skingain vapauttaa Helena Ahti-Hallbergin nauttimaan tanssin pyörteistä
Tottakai minun iässäni 48-vuotiaana on mukavaa, jo ammatinkin puolesta, että iho, hiukset ja kynnet pysyvät kauniina,...
Lue