Ritva Oksanen: Luotan siihen, että elämä kantaa

Näyttelijä-laulaja legenda Ritva Oksanen täyttää tänä kesänä 77 vuotta. Siitä huolimatta, että häntä uskotaan alvariinsa 50-vuotiaaksi, hän haluaa kertoa myös siitä, että ikääntymiseen kuuluu elämän hidastuminen ja kaikenmoista kremppaa.

– Ollessani syksyllä Shanghaissa minua pyydettiin tulemaan sinne esiintymiskiertueelle, mutta todettava oli, että matka on minun ikäiselleni liian rasittava. Sovittiin, että kiinalaiset tulevat katsomaan minua kesäteatteriin Raumalle, Ritva kertoo.

Coffee Slender aina matkassa mukana

– Voitte vain kuvitella, että Kiinassa, teenjuojien luvatussa maassa, Coffee Slender yksittäispakatut annospussit olivat minulle kullanarvoisia.

– Eihän minulla ole varsinaisia paino-ongelmia ollut ikinä, mutta iän mukana kun aineenvaihdunta hidastuu, koen Coffee Slenderin korvaamattomaksi avuksi. Ei tule vatsan turvotusta eikä verensokerin laskupiikkejä, vaikka joutuisi vähän odottelemaan seuraavaa ateriaa. Hyvällä omallatunnolla voi myös herkutella, kun kahvin vihreä kahvipapu-uute estää sokerin ja hiilihydraattien muuntumista rasvaksi.

– Minulla on aina annospusseja mukanani ja maistatan tätä arabica- ja robustapavuista tehtyä Coffee Slender -kahvia niin mielelläni tutuilla – ja välillä tuntemattomillakin, Ritva kertoo.

– Se on niin kätevä, kun pelkkä kuuma vesi riittää ja hyvänmakuinen kahvi on siinä.

Krempat kuuluvat ikääntymiseen

Ritva on lähtenyt myös valtakunnalliseen Vanhuus voimavaraksi -kampanjaan valamaan tulevaisuuden uskoa ikääntyviin ihmisiin ja kertomaan oman elämänsä monista koettelemuksista.

– Helposti voisi kuvitella monen ajattelevan, että miten se tuossa vaan pörrää täysillä ja tekee töitä, vaikka moni samanikäinen makaa hoitolaitoksessa toimintakyvyttömänä. Ei – minä kerron rehellisesti, miten elämä hidastuu iän mukana ja kuinka itsellänikin on monenmoista kremppaa, jotka vaan pitää kohdata reippain mielin.

– Äitini sanoi aina, että “nää on näitä vanhuuden tuomia juttuja – ja johonkinhan sitä ihminen kuoloo kuitenkin”. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että ihminen ei ottaisi vastuuta omasta terveydestään. Itse olen saanut paljon helpotusta luontaistuotteista ja aion todellakin jatkaa sillä tiellä. Myös kevyt jumppa, lymfahieronta, kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva kasvohoito, riittävä uni ja reipas kävely vaikuttavat yhdessä niin, että pärjään.

Älä jätä sinua yksin

Ritva on saattanut vuoden sisällä useamman ystävän ja kollegan haudan lepoon pitäen henkilökohtaisesti huolta siitä, että heitä ei ole jätetty yksin. Näistä tunnoista kumpusi uusin koskettava esitys “Älä jätä sinua yksin”, joka saa ensi-iltansa syksyllä 21.9. Teatteri Vantaan Silkkisalissa Tikkurilassa.

Pedro Hietasen kanssa kierrämme tämän kanssa ympäri Suomea varmasti ainakin kaksi tulevaa vuotta, Ritva arvelee vinkaten samalla, että esitys on mahdollista toteuttaa pienissäkin juhlasaleissa, vaikkapa palvelutaloissa.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Muista lomailla joka päivä
Tällä kertaa haluan jakaa erään kurssin terveisiä! Tee elämästäsi yksinkertaista: rauhoita se, havainnoi. Päätä...
Lue
Turvallisesti auringossa
Aurinkokapseleilla valmistat ihosi auringon säteisiin. Kapseleita on erilaisia: useimmiten ne sisältävät...
Lue
Kilpirauhanen tarvitsee jodia ja seleeniä
Kilpirauhasen toimintahäiriöt Kilpirauhanen on pieni perhosen muotoinen elin kaulassa aivan aataminomenan alapuolella...
Lue