Risiiniöljyä ripsiin ja teepuusaippuaa ongelmaiholle   

Risiiniöljy ja teepuuöljy ovat monikäyttöisiä raaka-aineita kosmetiikassa. Risiiniöljyn moni muistaa hiusten ja ripsien kasvua edistävistä vaikutuksista ja teepuun antiseptisistä ominaisuuksista. Mihin muuhun ja miten niitä voi käyttää. Se selviää lukemalla artikkelista.  

 

Risiiniöljy – kauneudenhoidon monitoimiöljy!  

Risiiniöljy muistetaan hiusten ja ripsien kasvua edistävästä vaikutuksestaan, joka on tunnettu kautta historian. Hoidat öljyllä myös kuivaa ja ärtynyttä hiuspohjaa; risiiniöljy pehmittää ja rauhoittaa päänahkaa sekä irrottaa hilsettä. Risiiniöljy on paksua, voit sekoittaa sitä esimerkiksi manteliöljyyn saadaksesi juoksevamman ja helpommin levittyvän koostumuksen.  

Risiiniöljyllä on myös puhdistava ja antibakteerinen ominaisuus, ja se on suosittu ainesosa OC (”oil cleansing”) -kasvojen puhdistusmetodissa. Risiiniöljyllä on kyky imeä ihosta likaa ja epäpuhtauksia, ja se sopii erityisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.  

Kun käytät risiiniöljyä OC-puhdistuksessa, se tulee sekoittaa muihin öljyihin kuten manteli- tai jojobaöljyyn, esimerkiksi suhteessa 50 % risiiniöljyä ja 50 % muita öljyjä. Mitä rasvoittuvampi iho, sitä suurempi osuus risiiniöljyä.
 

Öljypuhdistus toimii näin:   

Hiero öljyseosta kuivalle iholle ja anna vaikuttaa hetki. Kostuta sen jälkeen kasvopyyhe kuumaan veteen ja pyyhi öljy pois kasvoilta.  

Risiiniöljy toimii myös tehokkaana luonnonmukaisena ripsiseerumina; se vahvistaa ripsiä ja auttaa niitä kasvamaan pidempinä ja tuuheampina. Levitä risiiniöljyä topsipuikolla ripsiin, keskittyen ripsien tyveen. Anna aineen vaikuttaa yön yli. 
 

Teepuusaippua puhdistaa ja desinfioi 

Teepuuöljy tunnetaan antiseptisestä ja antibakteerisesta vaikutuksestaan. Sitä käytetään perinteisesti epäpuhtaan ja tulehtuneen ihon hoitoon.  

Teepuusaippua puhdistaa ihon perusteellisesti ja poistaa lian sekä kuolleet ihosolut vahingoittamatta ihon luonnollista tasapainoa. Se sopii myös akneiholle sekä sheivaukseen. Tulehdusta rauhoittavan, antiseptisen vaikutuksensa vuoksi teepuusaippua on ihanteellinen parranajosaippua miehelle, kun iho ärtyy herkästi parranajosta. 

Teepuusaippua sopii kaikille, mutta on erityisen hyvä valinta ongelmaiholle, jolla on näppyjä, kutinaa ja epäpuhtauksia.  
 

Nurmen palasaippuat – iho- ja ympäristöystävällinen valinta 

Nurmen valikoimasta löydät useita erilaisia käsintehtyjä palasaippuoita. Kaikki sopivat koko kehon ja käsien pesuun, ja kullakin on lisäksi omia erityisominaisuuksia.  

  • Kosteuttava ja pehmentävä Vuohenmaitosaippua esimerkiksi sopii kuivalle iholle. 
  • Vitamiinipitoinen Porkkanasaippua sopii kasvoille ja ikääntyvälle iholle. 
  • Asiakkaiden suosikkeihin kuuluvat mm. raikkaan tuoksuinen Sea Mineral -palasaippua, ylellisesti vaahtoava Kookos-saippua sekä nostalgisen tuoksuinen Koivu-saippua, jonka saunaan sopivassa tuoksussa aistit myös lämmittävää eukalyptusta.  

Palasaippua on sekä iho- että ympäristöystävällinen valinta; se on hellä iholle eikä kuormita luontoa. Nurmen kauniisiin pakkauksiin pakatut saippuat sopivat erinomaisesti myös lahjaksi ja vaikka mökkituliaiseksi. 
 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoista sekä -verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Säilytä kesä ihollasi – hoida myös pintaa syvemmältä
  Merellistä kosteutta tai syväpuhdistusta iholle La Cure kosteusvoide tai mutanaamio Kosteusvoide...
Lue
Impolan Kasvitilan kasviöljyt ja hampputuotteet – suomalaista superfoodia keholle ja iholle  
Hamppuöljy on myös varsinainen ihoöljy sen sisältämän korkean E-vitamiini- ja karoteenipitoisuuden vuoksi. Erityisesti...
Lue
Raudanpuute: miten hoitaa ja mistä on kyse? 
  Tyypillisimmät raudanpuutteesta kärsivät ovat: Paljon maitotuotteita käyttävät  Usein...
Lue