Ravintokuitua ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoitoon 

Ärtyvän suolen oireyhtymän (irritable bowel syndrome IBS) oireista kärsii jopa joka kymmenes suomalainen. Valtaosalla vaivaa ei ole diagnosoitu, vaikka epämääräisiä oireita on koettu jo pitkään. IBS:n tyypillisiä oireita ovat vatsan turvotus ja kivut sekä vaihtelevasti ilmenevät ummetus, ripuli ja ilmavaivat.

Ärtyvän suolen oireyhtymän syyt ovat vielä osin tuntemattomia. Potilastutkimuksissa on silti havaittu, että IBS-potilailla on erittäin niukasti hyviä bifidobakteereja terveisiin ihmisiin verrattuna. Bakteerien lisääntymisen myötä IBS-oireet ovat vastaavasti helpottuneet, mitä on pidetty osoituksena oireen ja hoidon syy-yhteydestä.

 

Kliininen ravintovalmiste ärtyvän suolen ruokavaliohoitoon

Sunwic® IBS on kliininen ravintovalmiste IBS:n ja ummetuksen oireiden ruokavaliohoitoon. Valkoinen jauhe on guarpapukuitua, jota on osittain pilkottu pienemmiksi kuitujakeiksi. Nesteeseen sekoitettava jauhe toimii ennen kaikkea prebioottisena liukoisena ravintokuituna. Se on niukka energian lähde meille ihmisille, mutta täsmäravintoa suoliston hyville bakteereille. Kliinisten tutkimusten mukaan Sunwic IBS:n säännöllinen käyttö lisääkin suoliston hyvien bifidobakteerien määrää ja aktivoi niitä tuottamaan useita suoliston hyvinvoinnille tärkeitä aineenvaihduntatuotteita.

 

Toimiva ja miellyttävä säännöllisessä käytössä

Tuotteen koostumus ja käyttömukavuus eroavat edukseen muista yleisesti käytetyistä prebiooteista. Teho on osoitettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa. 

Sunwic IBS on miellyttävä käyttää. Jauhe liukenee täydellisesti nesteeseen ja on täysin mauton, hajuton ja väritön. Se ei muutu epämiellyttäväksi limaksi nesteeseen sekoitettuna. Ominaisuudet ovat tärkeitä IBS-potilaille, jotka noudattavat ruokavaliohoitoa viikosta toiseen. Sunwic IBS:n voi nauttia mieleisensä juoman mukana. Se sopii myös FODMAP-dieettiä noudattaville. Tuote on saatavilla 220 g purkissa ja nyt myös 14 annospussin pakkauksessa.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjouksia 1.–30.8.2018
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.-30.8.2018 niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Vaivaako turvotus tai muut vatsaongelmat?
Vahva ja lisäaineeton maitohappobakteeri Puhdas+ on tuonut markkinoille uuden extravahvan...
Lue
Orgaaninen trimagnesiumsitraatti - terveydeksi
Magnesium imeytyy huonosti monista ruoka-aineista. Einesruuissa yleisesti lisäaineina käytettävät polyfosfaatit sitovat...
Lue