Raikkaasta greipistä ja greipinsiemenöljystä on moneksi

Kirpeän raikas greippi on syntynyt luonnollisesti risteytyneestä pomelosta ja makeasta appelsiinista. Hedelmä löydettiin 1700-luvun puolivälissä ilmeisesti Barbadokselta, ja nykyään greipin sanotaan olevan yksi Barbadoksen seitsemästä ihmeestä. Greippihedelmä voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan aina siemeniä myöten. Sen eri osilla on runsaasti erilaisia käyttötarkoituksia ja terveysvaikutuksia.

Greipin käyttöä maailmalla

Suurin osa greipeistä syödään sellaisenaan tai niistä valmistetaan tuoremehua puristamalla. Puristusjätteestä saadaan greippiöljyä, jota elintarviketeollisuus käyttää mm. virvoitusjuomien aromiaineena. Greipin kuori on tärkeä pektiinin ja sitruunahapon lähde. Molempia käytetään muiden hedelmien säilömiseen ja hilloamiseen sekä muualla elintarviketeollisuudessa. Kuoren sisäosasta saatava naringiini on flavonoidi, joka antaa ”tonic”-vesille niille ominaisen hieman katkeran maun.

Greipinsiemenöljyuute on monipuolinen pieneliöiden kasvua hillitsevä luonnonaine. Aasian maissa uutetta on käytetty jo vuosisatoja sisäisesti ja sen lisäksi ihon ja hiusten puhdistukseen sekä myös kodin pintojen desinfiointiin. Sitä on käytetty myös mm. home- ja sienitorjuntaan maanviljelyssä, eläinten rehun home-estäjänä sekä ruoka-aineiden säilöntäaineena.

Greipin vaikuttavia aineita

Greipissä on runsaasti erilaisia flavonoideja, C-vitamiinia ja kasvisteroleita. Flavonoidit toimivat kasveissa muun muassa väripigmentteinä, suojaavat kasvia liialliselta UV-säteilyltä, tuhohyönteisiltä, viruksilta, bakteereilta ja sieniltä sekä toimivat kasvihormoneina. Näin ne vaikuttavat kasvin makuun, väriin, koostumukseen ja säilyvyyteen sekä toimivat antioksidantteina. Myös ihminen hyötyy monella tavalla flavonoideista.

Greipistä on moneksi

Raikkaat vähäkaloriset greipit ovat monesti mukana erilaisissa laihdutuskuureissa. Sanotaan, että puolikas greippi ennen ateriaa tehostaa ruoansulatusta ja polttaa rasvaa. Useiden tutkimusten mukaan on viitteitä siitä, että säännöllinen greipin syönti alentaisi myös kolesterolia. Ulkoisesti käytettävää eteeristä greippiöljyä voi käyttää esim. tuoksulyhdyssä, saunan löylyveteen, höyryhengitysveteen sekä aromaterapiassa. Kun lisää kylmäpuristettuun öljyyn muutaman tipan eteeristä öljyä, voi seoksen hieroa iholle. Eteerisenä öljynä greippi laukaisee jännitystiloja eli esimerkiksi tuoksumaljassa käytettynä se sopii stressaantuneelle mielelle.Sisäisesti käytettävää greipinsiemenöljyä on käytetty suoliston hyvinvointiin jo yli 30 vuotta, ja sen tiedetään myös tehostavan immuunijärjestelmää. Greippiöljyuute on monipuolinen pieneliöiden kasvua hillitsevä luonnonaine.

Iocidin +

Suoliston bakteerikannan epätasapaino voi aiheuttaa monenlaista ongelmaa. Energian puute, paino-ongelmat, vaikeat ruoansulatusongelmat, ilmavaivat, ripuli, ummetus, pahanhajuinen hengitys ja jopa päänsärky voivat johtua sekaisin olevasta suoliston bakteerikannasta. Ruokavalioon on tällöin syytä kiinnittää ensimmäisenä huomiota. Hyväksi avuksi on osoittautunut myös Biomedin Iocidin+, jossa greipinsiemenöljyn lisäksi on oreganoöljyä ja oliivinlehtiuutetta. Näillä vahvoilla kasveilla on jokaisella joku ominaisuus mikä toiselta puuttuu, siksi sillä on todettu hyvin laaja-alainen vaikutus. Monet ravitsemushoitojen ammattilaiset ja terapeutit ovat jo useita vuosia suositelleet valmistetta vaikeissa mikrobikannan häiriöissä.

Nestemäiset greippiöljytipat

Biomedin greippiöljytipat ovat monikäyttöiset sekä sisäisesti että ulkoisesti. Niitä voi käyttää ihon ja kynsien pikkuvaivoihin, suuhuuhteluihin, korvakäytäviin, nenähuuhteluihin esim. sarvikuonokannussa, emätin huuhteluihin ja moneen muuhun. Greippiöljytipat ovat mukavan greippimäisen makuiset ja tuoksuiset. Lapsilla ne sopivat mietona laimennoksena esim. suusammakseen. Moni pitää pulloa kotona vatsatautiepidemioiden varalta.

Greippitippojen annosteluohjeita:

 

Sisäisesti: 10–15 tippaa pieneen määrään vettä 3 kertaa päivässä.

 

Kielen alle: 10 tippaa 1–2 kertaa päivässä, pidetään suussa ennen nielemistä.

Nenäsuihkeena: 10 tippaa pieneen määrään vettä. Laita liuos sumutinpulloon tai nenähuuhtelukannuun ja käytä tarvittaessa useita kertoja päivässä.

Korvakäytäviin: 1 tippa pumpulituppoon, pidetään korvakäytävässä n. tunnin ajan.

Suuhuuhtelu: 15 tippaa pieneen määrään vettä, purskutellaan ja pidetään suussa muutama minuutti, useita kertoja päivässä.

Paikallisesti: Muutama tippa suoraan kynsiin.

Emätinhuuhtelu: 5 tippaa pieneen määrään vettä tai kostutettuun pumpuliin.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Kauneus tulee sisältäpäin
Ihon ja hiusten kauneus tulee sisältäpäin - Pidän hyvää huolta ihostani ja hiuksistani, sillä minulla on luonnostaan...
Lue
Alfalipoiinihappo – nuoruuden palauttaja
Lisäsaanti tarpeen Alfalipoiinihappoa saa ruoan mukana hyvin niukasti, pääasiassa vihreistä kasviksista ja...
Lue
Kahvia kiloille
Epäilevän kuluttajan mielessä käy helposti, että taas on keksitty jokin uusi ihmeaine painonsa kanssa kamppaileville....
Lue