Piritta Hagman: Aivotoimintaa!

Piritta Hagman löysi koko perhettä auttavan kalaöljyvalmisteen.

Äiti toimii aina perheensä parhaaksi ja etsii sille parhaan mahdollisen avun ja hyvän olon. Niin teki myös Piritta Hagman, 36, joka on tottunut huolehtimaan perheensä täysipainoisesta ravinnosta. Piritta ja hänen puolisonsa, jääkiekkoilija Niklas Hagman arvelivat aluksi vuonna 2007 syntyneen poikansa erilaisen puheen kehityksen johtuvan kaksikielisestä ympäristöstä, sillä he asuivat tuolloin Kanadassa. He saivat ammatillista apua lapselleen, mutta Piritta halusi vielä kiinnittää huomiota koko perheen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Piritta otti lisää selvää ravinnosta ja sen merkityksestä muun muassa aivotoimintaan ja vireyteen. Joidenkin ravintoaineiden ja vitamiinien imeytyminen ei ole kaikilla yhtä mutkatonta. Elimistö saattaa saada apua muun muassa kalaöljyjen tasapainosta.
Piritta alkoi käyttää perheensä ravinnon tukena paikallista valmistetta, kunnes heidän muutettuaan Suomeen hän löysi eye q -valmisteen.

– Siinä on juuri oikeanlainen rasvahappokoostumus, tosi paljon EPAa luonnollisessa muodossa Piritta kiittelee.

Puhdas ja turvallinen

Eye q -valmiste on poikkeuksellinen kala- ja jättihelokkiöljyseos, joka sisältää EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja ainutlaatuisessa 9:3:1 suhteessa. Eye q sopii mahdollisimman vähän käsiteltyä, luonnollista ja tiivistämätöntä ravintoa suosiville. Sen EPA-
pitoisuus on suurin, mitä luontaisessa kalaöljyssä voi olla. Tuote valmistetaan pienikokoisista kaloista, jotka pyydystetään eteläiseltä Tyyneltä valtamereltä vesien ollessa puhtaimmillaan. Näin saadaan varmistettua, että tuote on mahdollisimman puhdasta.

– Pyrin suosimaan ravinnossa pääasiassa puhtaita raaka-aineita, mutta en ole täysin ehdoton sen suhteen. Meillä halutaan säilyttää rentous ruokailun suhteen ja aiheesta ei nipoteta. Meillä tarjotaan myös herkkuja, eikä tee tiukkaa tarjota popcorneja telkkarin ääressä, Piritta naurahtaa.

Tärkeä lapsiperheille

Eye q ei sisällä keinotekoisia väri-, makeutus ja säilöntäaineita eikä lisättyjä vitamiineja. Sen rasvahapot ovat elimistölle helppokäyttöisessä triglyseridimuodossa. Tuotteen gammalinoleenihappo GLA on peräisin jättihelokinsiemenöljystä. Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina ja tavallisina kapseleina.

– Poikani on aina ollut aika nirso syömään ja aikoinaan piilotin kasviksia soseena ruokiin, mutta valitettavasti kalaa ei pysty piilottamaan. En usko, että pakottaminen on syömisessä ratkaisu, sillä se saa aikaan vääristyneen kuvan ruokailusta. Kalaöljyvalmisteen käyttö oli
helppoa kun sitä sai eri muodoissa ja eri makuisena lapsen iän mukaan.

– Suoliston hyvinvointi on hyvin tärkeää ja liittyy suoraan myös aivojen hyvinvointiin ja kehitykseen, ihan samoin kuin kaikkien ravintoaineiden imeytyminenkin. Perheemme käyttää lisäravinteita, sillä useimmat raaka-aineet ovat ravintoarvoltaan köyhempiä kuin aikaisemmin tehotuotannon ja jalostuksen myötä. Niissä on myös muun muassa lannoitteiden aiheuttama kemiallinen kuormitus.

Helpotusta elämään

Jatkuvan oikeanlaisesta ravitsemuksesta huolehtimisen sekä keväällä päättyneen puheterapian ansiosta esikoispojan tilanne on hyvällä mallilla.

– Kiitän sydämestäni porilaiskoulua, joka on monin tavoin edistyksellinen opinahjo. Siellä erilaisuus on rikkaus. Lapseni on hyvissä käsissä.

– Onneksi nykyisin tuetaan lasten erilaista oppimista hienosti.

Piritta uskoo täysin, että ravinnolla, sen imeytymisellä ja luonnollisten ravintolisien avulla voidaan edesauttaa huomattavasti lasten, nuorten ja heidän perheittensä hyvinvointia. Hän toivoo, että jokainen lapsi voi nauttia täysin siemauksin koulusta, kaverisuhteista ja juuri itselleen sopivista harrastuksista. Se takaa koko perheen hyvinvoinnin isovanhempia myöten.

Miss Suomen perintöprinsessa ja Miss Skandinavia on ammatiltaan fysioterapeutti sekä koulutettu synnytysvalmentaja ja doula. Lisäksi hän saa syksyllä 2016 valmiiksi mindfulness-perusopinnot. Haaveena on opiskella alan ohjaajaksi. Hagmanin perheeseen kuuluvat myös tyttäret Lila (syntynyt 2009) ja Eliana.

Eye q -tuotteita on saatavissa Luontaistuntija-myymälöistä ja -verkkokaupasta:

Eye Q 180 kaps.

Eye Q Chews 180 kaps.