Piparkakkusuklaa

Aihealueet: 
suklaa
joulu

Piparimuru:

  • 1 dl manteleita
  • ½ dl mulpereita tai rusinoita
  • ½ dl pilkottuja taateleita
  • tai 1½ dl trailmixiä ja ½ dl rusinoita/taateleita
  • mausteet: 1 tl ceylon kanelia, ½ tl kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssia
  • ripaus suolaa

Suklaa:

Laita rasvat sulamaan vesihauteeseen ja tee sillä välin piparimuru. Jauha monitoimikoneessa tai blenderissä kaikki muruainekset muruiseksi seokseksi, siirrä erilliseen kuppiin odottamaan. Kun rasvat on sulaneet, sekoita huolellisesti kaikki suklaan ainekset sekaisin tasaiseksi seokseksi. Maistele maku ja lisää makeutta tarpeen mukaan. Sekoita muruseos suklaaseen ja kaada massa muotteihin. Jäähdytä jääkaapissa tai pakasteessa.

Resepti ja kuva: Anni Salminen / Cocovin keittiö