Orgaaninen trimagnesiumsitraatti - terveydeksi

USA:ssa sijaitsevan Nutritional Magnesium -järjestön missiona on jakaa tietoa magnesiumin terveyshyödyistä. Järjestön johdossa on useita tunnettuja lääkäreitä ja tutkijoita, joiden mukaan magnesiumin liian vähäinen saanti on maailmanlaajuinen ongelma.

Magnesium imeytyy huonosti monista ruoka-aineista. Einesruuissa yleisesti lisäaineina käytettävät polyfosfaatit sitovat magnesiumin niin tehokkaasti, että se ei pääse imeytymään. Magnesium auttaa ylläpitämään normaaleja lihas- ja hermotoimintoja, se ylläpitää sydämen tasaista lyöntitiheyttä ja vahvistaa luustoa.

 

Magnesiumin saanti ruuasta

Magnesiumia on mahdollista saada monipuolisesta ravinnosta, mutta se edellyttää, että ateria osataan koostaa oikein. Magnesiumia on runsaasti täysjyväviljassa, siemenissä, pähkinöissä ja vihreissä lehtikasveissa. Tehoviljely vähentää osaltaan magnesiumin määrää kasveissa. Liha ja hedelmät eivät sisällä juurikaan magnesiumia. Magnesiumin saanti ruuasta edellyttää myös sen, että ruuansulatus toimii normaalisti ja että mahassa on riittävästi suolahappoa. Ruuansulatusongelmat ovat niin yleinen ongelma väestötasolla, että se ei voi olla vaikuttamatta kaikkien pienravintoainetekijöiden, myös magnesiumin imeytymiseen.

 

Magnesiumin toiminta elimistössä

Solujen ulkopuolinen magnesium yhdessä kalsiumin kanssa on tärkeä sähköisten impulssin siirtymiselle lihashermoissa. Magnesiumia tarvitaan muun muassa solujen energiantuottoon. Se osallistuu aivoissa monien välittäjäaineiden muodostamiseen, jotka pitävät mielialan ja vireystilan normaalina. Alkava magnesiumin puute ilmenee erilaisina oireina, kuten ärtymyksenä, lihaskramppeina, unettomuutena, masentuneisuutena ja sydänoireina. Sydämen toiminta vaatii runsaasti magnesiumia ja sitä on oltava veressä aina saatavilla.

 

Magnesiumin hyödyt

Koska magnesium vaikuttaa suoraan energia-aineenvaihduntaan, se auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Kuntoilijoilla ja urheilijoilla energian kulutus on tavallista suurempaa, siksi myös heidän tulisi kiinnittää erityistä huomiota riittävään magnesiumin saantiin. Lihaksiston magnesiumvaje aiheuttaa lihaskramppeja, ne ovatkin tavallisin syy magnesiumvalmisteiden käyttöön. Riittävä magnesiumin saanti koko elämän ajan, ei pelkästään kasvuiässä, on välttämätön lujan ja terveen luuston kehittymiselle ja ylläpitämiselle. Edelleen virheellisesti uskotaan, että luuston rakennusaineeksi tarvitaan pelkästään kalkkia ja D-vitamiinia.

 

Valitse oikea magnesiumvalmiste

Terveystuotekaupoissa on myytävänä useita erilaisia magnesiumvalmisteita. Joskus kuluttajan on vaikea valita juuri hänelle sopiva tuote. Eri magnesiumyhdisteiden imeytymisestä tiedetään hyvinkin paljon. Parhaita magnesiumvalmisteita ovat orgaanisessa muodossa olevat, koska ne eivät vaadi runsasta mahahappojen eritystä. Orgaaniset magnesiumvalmisteet eivät myöskään aiheuta normaaliannoksina mahan löystymistä, kuten useat epäorgaaniset magnesiumvalmisteet. Solgarin orgaaninen trimagnesiumsitraatti imeytyy yleensä hyvin myös henkilöillä, joilla on imeytymisongelmia suolistossa.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjouksia 1.–30.8.2018
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.-30.8.2018 niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Vaivaako turvotus tai muut vatsaongelmat?
Vahva ja lisäaineeton maitohappobakteeri Puhdas+ on tuonut markkinoille uuden extravahvan...
Lue
Ravintokuitua ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoitoon 
Ärtyvän suolen oireyhtymän syyt ovat vielä osin tuntemattomia. Potilastutkimuksissa on silti havaittu, että IBS-...
Lue