Omenainen sokerikuorinta

Aihealueet: 
kosmetiikka
kauneus
kuorinta

Tämä on suorastaan syötävän hyvän tuoksuista, ehkä jopa vähän jouluistakin kaneleineen ja omppuineen. Mutta joulufiiliksistä viis, se saa ihon yhtä pehmoiseksi oli sitten talvi tai kesä!

  • omenasosetta, niin sileää kuin mahdollista
  • sokeria (oman maun mukaan fariinisokeria, intiaanisokeria tai vaikka sitä ihan perus valkoista taloussokeriakin)
  • hunajaa
  • kanelia

Omenasose toimii kostukkeena, joten se on reseptin pääraaka-aine. Itse laitoin tuohon kuvan purkissa näkyvään määrään noin kaksi ruokalusikallista. Hunajaa lorautin teelusikallisen, ja sokeria sen verran, että rakeisuus oli omaan makuuni passeli. Kanelia kannattaa laittaa ainakin alkuun hyvin varovasti, se aiheuttaa helposti ihoärsytystä. Kuorinta säilyy käyttökelpoisena jääkaapissa 1-2 viikkoa, joten mitään älyttömän isoa satsia ei kannata kerralla valmistaa.

Omena ja kaneli eivät ole resptissä vain hyvän tuoksunsa vuoksi, vaan omena sisältää omenahapon ja kaliumin lisäksi mm. A ja C vitamiinia, ja kaneli on antiseptisyytensä takia mainiota epäpuhtauksia vastaan.

Resepti ja kuva: Petra Metsikkö