Nukuitko huonosti?

Kesän valo ja lämpö houkuttelevat valvomaan. Erityisesti valoherkät ihmiset kokevat nukkumisen kesällä vaikeaksi. Myös nukkumisen aikataulut muuttuvat, kun kellotetulle heräämiselle ei loma­-aikana ole tiukkoja rajoja. Tämä pitkä ja rikkonainen nukkumisen kausi kostautuu, ja päivät saattavat olla tokkuraisia.

Suomessa on todettu esiintyvän eniten unettomuutta koko Euroopasta. Aikuisväestöstä arviolta 10 % kärsii pitkäaikaisesta unettomuudesta ja 30 % on kärsinyt unettomuudesta vähintään kolmena yönä viikossa viimeisen vuoden aikana. Unettomuus saa aikaan monenlaisia hankaluuksia ja altistaa jopa tietyille sairauksille. Suomalaiset tunnetaan myös unilääkkeiden suurkuluttajina, vaikka reseptien kirjoittamista onkin nykyään alettu vähentää. Unilääkkeillä ei ole todettu pysyvää vaikutusta unettomuuteen ja niiden teho alkaa heiketä jo varsin lyhyen käytön aikana.
 

Mikä avuksi?

Käpyrauhasen verenkiertoon erittämä unirytmin säätelyyn osallistuva melatoniinihormoni tunnetaan yöhormonina, jonka eritys vähenee iän myötä. Ikääntyessä elimistön melatoniinitasot alkavat laskea aiheuttaen uniongelmia. Terveyskaistan pitkävaikutteisessa SininenUni 1,5 mg -valmisteessa melatoniini vapautuu hitaasti ja pitkään pitäen yllä elimistön melatoniinipitoisuutta läpi yön. Melatoniini ei aiheuta tokkuraisuutta, riippuvuutta tai vieroitusoireita, sillä onhan kysymyksessä luonnollinen aine, jota elimistö itsekin erittää nukahtamisen helpottamiseksi. Pitkävaikutteinen melatoniini myös säätää ”sisäistä kelloa” oikeaan aikaan helpottaen unentuloa. Näin ollen melatoniinia tulisi nauttia illalla säännöllisesti aina samaan aikaan.

Lämpimässä kesäyössä makuuhuoneen tuuletus, pimennysverho ja mahdollisesti tuuletin ovat tarpeen, mikäli lämpötila kohoaa yli 27 asteen.
 

Näin valitset

  • Nukahdatko, mutta heräilet yössä useasti?
  • Nukahdatko, mutta uni loppuu ennen aamua?
  • Oletko yli 50 vuotias?

Jos vastasit ylläoleviin kysymyksiin kyllä, oikea tuote on Terveyskaistan SininenUni melatoniini 1,5 mg pitkävaikutteinen.

  • Kärsitkö stressistä?
  • Estääkö jännitys nukahtamista?
  • Onko unesi levotonta?

Jos vastaat näihin kysymyksiin kyllä, oikea tuote sinulle on Terveyskaistan SininenUni valeriaana-teaniini.
 

Paremmat unet, virkeämmät päivät!
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 30.6.–31.7.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Karpalo ja maitohappobakteerit tueksi kesärientoihin
Antibioottikuuri lopettaa akuutit virtsatievaivat nopeasti. Toisinaan antibiootti voi kuitenkin altistaa uudelle...
Lue
Miksi samurailla ei ollut krapulaa?
Samuraitaistelijat alkoivat käyttää umeboshia eli säilöttyä japanin­aprikoosia (Prunus mume) jo 1100-luvun alussa...
Lue