Nivelterveyttä liikunnalla ja hyvillä ravintolisillä

Kuten minkä tahansa liikkuvan koneiston, nivelenkin osat kuluvat. Mutta toisin kuin muiden koneistojen, nivelen osat surkastuvat levossa. Säännöllinen liikunta on nivelten hyvinvoinnin paras vakuutus. 

Iän myötä niveliä peittävän ruston ja nivelnesteen glukosamiini- ja kondroitiinipitoisuus kuitenkin vähenee, samoin käy rustokudoksen hyaluronihapolle ja kollageenille. Tällöin puhutaan nivelrikosta. Nivelrikon syntyä vauhdittavat raskas, niveliä kuormittava työ, perintötekijät ja ylipaino. Tyypillisiä oireita ovat paitsi rustomuutokset, myös nivelkapselin tulehdustila, rasitukseen liittyvä kipu ja särky. 

Nivelen hoidossa parasta lääkettä on liike, vaikka kipujen ja jäykkyyden vuoksi mieluummin jäisi paikoilleen. Tällöin glukosamiinilisän nauttiminen on perusteltua, siitä hyötyvät ihmisen kaikki sidekudokset, myös iho ja verisuonet. Kondroitiinilisä rikastaa nivelnesteen sitkoa ja toimii näin nivelten voiteluaineena ja iskunvaimentimena.

 

Ravintolisät avuksi 

Säännöllinen kalaöljyn nauttiminen yhdistettynä liikuntaan auttaa myös painonhallinnassa. Huolehdithan, että nivelesi eivät kanna liikaa ylimääräistä kuormaa.

Tulehduksellisissa nivelvaivoissa kuten nivelreumassa kehon hiljaisen tulehduksen hillitseminen helpottaa niveltenkin tilannetta. Paitsi laadukkaiden kalaöljyvalmisteiden, myös tutkimusten mukaan kasveissa, mm. ruusunmarjassa esiintyvien galaktolipidien bioaktiivisuus on tehokas tulehdustilan alentamisessa. 

Perinteisesti käytettyjä kasvirohtoja nivelten hoidossa on runsaasti, tunnetuimpana ehkä inkivääri ja nokkonen. Meillä uudempia tuttavuuksia ovat nopeavaikutteiset boswellia serrata ja harpago eli pirunkoura ja berberiini.

Hivenaineet; vitamiineista ja kivennäisistä monet ovat suotuisia myös nivelterveydelle. Reumaatikon kannattaa syödä säännöllisesti D-vitamiinilisää ja nivelrikkoisen puolestaan tankata C-vitamiinia, joka muiden hyvien ominaisuuksiensa ohella herättelee kehon kollageenituotantoa ja kuljettaa mukanaan muita hivenaineita soluihin. Kalsium, K2-vitamiini, biotiini ja MSM eli luonnon rikki vahvistavat luita ja rustoa. Magnesium puolestaan vahvistaa ja rentouttaa niveliä tukevia lihaksia.

 

Kysy Luontaistuntija-kauppiaaltasi, miten esimerkiksi nämä tuotteet voivat auttaa sinun niveltilannettasi:

- Super D-vitamiini

- NivelTeho

- Skingain-kollageeni

- Pycnogenol

- Biotiini

- ArthroBalans Plus

- Reform Lecithin

- Super E-vitamiini

- Ferronol

 

Nivelten vaivat voivat ilmetä monella tavalla: 

- kipuna niveltä käyttäessä 

- nivelsärkynä levossa

- nivelten jäykkyytenä

- turvotuksena

- kosketusarkuutena 

- nivelen liikerajoituksena

Kysy Luontaistuntija-myymälästä juuri sinun nivelillesi sopivat ravintolisät.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 13.10.–31.10.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Terve suolisto tukee myös painonpudotusta
Terveeseen suolistoon kuuluvat hyvät bakteerikannat, jotka ylläpitävät suoliston pinnan terveyttä ja vaikuttavat näin...
Lue
Luontoäidin elinvoimaa ja tasapainoa
Virtumin+ on yhdistelmä neljää luonnon tehoainetta: mumijo-jauhetta, ruusujuuriuutetta, rannikkomännyn kuoriuutetta ja...
Lue