Naisille,jotka haluavat enemmän...

Naisten seksuaalihäiriöiden yleisyydestä on tehty lukuisia tutkimuksia. Niissä on mitattu eri osahäiriöiden esiintymistä, joita ovat haluttomuus, kostumisvaikeus, orgasmivaikeus ja yhdyntään liittyvät kivut. Haluttomuus on yleisin naisen seksuaalihäiröistä, mutta miten naisen seksuaalisen haluttomuuden voi määritellä? Keskeisenä oireena voidaan pitää seksuaalisen vastaanottavaisuuden puuttumista ja sen aiheuttamaa haluttomuutta, kostumisvaikeutta, orgasmin saavuttamisen vaikeutta ja yhdyntäkipua.  Toisaalta seksuaalinen haluttomuus ongelmana edellyttää sitä, että nainen itse kärsii tilanteesta ja pyrkii sen korjaamiseen. Kaikkia naisia seksuaalihäiriö ei tietenkään haittaa.  Puolison seksuaalinen haluttomuus on yleinen puheenaihe miesten keskuudessa ja n. 25 % miehistä kokee sen parisuhdetta haittaavaksi ongelmaksi.

Dosentti Juhana Piha, Suomen johtava seksuaalihäiröiden asiantuntija kertoo, että naisten seksuaalihäiriöt ovat varsin yleisiä, koska haluttomuutta esiintyy lähes puolella naisista, ja kiihottumis- ja orgasmivaikeuksia noin neljäsosalla naisista. Hänen mukaansa naisten seksuaalihäiriöiden hoidossa on käytetty erilaisia terapioita, kuten kehon tuntemista ja parisuhdeterapiaa, mutta varsinaista lääkehoitoa ei ole tarjolla naisten seksuaalihäiriöiden hoitoon. Lisää tietoa aiheesta löytyy osoitteesta www.seksuaaliterveysklinikka.fi.

Uusi tuote Suomen markkinoilla on nyt ravintolisänä markkinoitava Lady Prelox®, jolla on osoitettu tieteellisesti olevan suotuisia vaikutuksia naisten seksuaalihäiriöiden hoidossa. Sillä on tehty kolme lumelääkekontrolloitua tutkimusta naisilla eri ikäkausien aikana. Näitä ikäkausia ovat premenopaussi eli aika ennen viimeisiä kuukautisia n. 40 vuoden iässä, perimenopaussi eli aika jolloin ensimmäiset vaihdevuosioireet ilmenevät n. 40–50 vuoden iässä, sekä postmenopaussi eli aika kuukautiskierron loppumisen jälkeen n. 50 vuoden iässä.  Tulosten arviointiin  käytettiin “Female Sexual Function Index“ (FSFI) -menetelmää, jolla mitattiin 19 eri muuttujaa liittyen naisen seksuaaliseen toimintaan. Tutkimusaika oli kaikissa ryhmissä 8 viikkoa ja tutkimusryhmissä oli yhteensä 260 naista eri ikäryhmistä.  

Lady Prelox® sisältää neljää luonnon tehoainetta, joita ovat  Pycnogenol® – ranskalaisen rannikkomännyn kuoriuute, Rosvita®-ruusunmarjauute, L-arginiini ja L-sitrulliini. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä toimii synergiassa elvyttäen naisen seksuaalista halukkuutta ja toimintaa. Pycnogenol® on voimakas antioksidantti, joka merkittävästi tehostaa elimistön verenkiertoa.  L-arginiini on aminohappo, jolla on merkittävä rooli seksuaalisen halun ja tyydytyksen tehostamisessa. L-sitrulliini on luontainen aminohappo, joka toimii L-arginiinin esiasteena ja näin varmistaa tasaisen imeytymisen elimistössä. Pycnogenol® puolestaan yhdessä L-arginiinin ja L-sitrulliinin kanssa voimistaa merkittävästi verisuonien toimintakykyä ja sitä kautta edistää sukuelinten ja emättimen limakalvon kosteutta. 

Patentoitu Rosvita®-ruusunmarjauute on voimakas antioksidantti ja sisältää runsaasti C-vitamiinia.  Se sisältää myös erilaisia tokoferoli- ja karotenoidityyppejä sekä rasvahappoja, joiden kaikkien tiedetään olevan hyödyllisiä hermosolujen toiminnalle ja suojaavan niitä hapetusstressiltä. Tämän stressin tiedetään heikentävän naisen seksuaalista toimintaa ja hedelmällisyyttä.

Parhaimmat tulokset saavutettiin hedelmällisessä iässä olevilla naisilla ja tulokset olivat erinomaiset myös niillä naisilla, jotka elivät vaihdevuosivaihetta ja sen jälkeistä aikaa. Lääketiedelehdissä julkaistujen Lady Prelox® -tutkimusten mukaan se edisti merkittävästi naisten seksuaalista toimintaa, halukkuutta, orgasmikykyä sekä emättimen liukastumista kaikissa tutkituissa ikäryhmissä.

Lady Prelox® elvyttää todistettavasti naisten seksuaalista toimintaa merkittävästi, antaa uuden mahdollisuuden tyydyttävään ja nautinnolliseen seksiin, ja se sisältää vain luonnollisia ainesosia, jotka ovat laajalti tutkittuja. Tanskalainen lääketehdas Pharma Nord markkinoi Lady Preloxia® Suomessa.

 

Bottari A et al., Panminerva Med 2012 ja Belcaro et al.,29Minerva Ginecologica 2013.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Hainrusto, vihersimpukka ja kurkuma Nivelterveyttä luonnosta
Niveliin liittyvät ongelmat ovat suomalaisten yleisimpiä vaivoja. Liikkuminen voi vaikeutua rasittavan työn tai...
Lue
Kolmen kopla elimistön vartijana
Hapetusstressin ja hiljaisen tulehduksen voi selättää ravinnolla ja ravitsemushoidolla Hapetusstressi on prosessi,...
Lue
C-vitamiini torjuu uupumusta, väsymystä ja paljon muuta
Yleistä Lääketieteeen isä Hippocrates kuvasi ensimmäisenä C-vitamiinin puutoksen aiheuttamat oireet: vuotavat ikenet...
Lue