Nainen hyvää vuosikertaa

Aihealueet: 
vaihdevuodet

Paras hetki on nyt

Kypsyessään niin nainen kuin mieskin paranee. Elämänkokemuksen myötä maailma näyttää aiempaa kiinnostavammalta ja moniulotteisemmalta. Samalla asenteella kannattaa suhtautua myös vaihdevuosiin, jotka ovat luonnollinen osa elämää ja yksi tärkeä vaihe muiden joukossa, ei vihollinen. Positiivisuudella ja elintavoilla on valtava merkitys elämän laatuun.

Kaksi kolmesta naisesta kärsii erilaisista vaihdevuosioireista kuten kuumista aalloista, hikoilusta, turvotuksesta, mielialamuutoksista ja unihäiriöistä. Tyypillinen tapa helpottaa oireita on synteettisillä naissukuhormoneilla lääkitseminen eli ns. hormonikorvaushoidot. Ne eivät sovi kaikille, eivätkä kaikki niitä tarvitse. Fytoterapeuttiset tuotteet tarjoavat lempeän keinon elintoimintojen tukemiseen hormonaalisten muutosten keskellä.

Monipuolisen ja terveellisen ruokavalion sekä riittävän liikunnan lisäksi itsensä hoitaminen luonnon keinoin helpottaa oireita ja tasapainottaa oloa. Kuuntele sisäistä ääntäsi ja valitse itsellesi sopivimmat. Tässä oppaassa asiantuntijana toimii kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehtynyt kirjailija Varpu Tavi.

Lähde: A. Vogel Oy