Näin valitset tehokkaan maitohappobakteerivalmisteen Kaikki bakteerikannat eivät sovi keskenään

Suolistossa, jossa toimii tuhansia erilaisia bakteereja, on hyvin monimutkainen ympäristö. Osa bakteereista elää siellä pysyvästi, mutta osa tulee ravinnon ja ympäristön mukana ja kulkeutuu ruoansulatuskanavan läpi. Osa näistä bakteereista on ihmiselle hyödyllisiä, mutta toiset voivat olla erittäinkin haitallisia aiheuttaen erilaisia sairauksia. Ihmiskehon immuunijärjestelmällä on suojautumisessa keskeinen rooli. 

Immuunijärjestelmä toimii koko kehossa, mutta erityisesti suolistossa sen tehtävä on hyvin tärkeä. Suolistossa tiedetään olevan runsaasti erilaista bakteerilajeja. Immuunipuolustukseen osallistuvien immuunisolujen on suolistossa kyettävä erottamaan sellaisia mikrobeja, jotka aiheuttavat tauteja sellaisista, jotka ovat hyödyllisiä taikka vaarattomia. Jokaisella ihmisellä on oma yksilöllinen suolistobakteerikanta. Suolistossa tapahtuu jatkuvaa vuorovaikutusta mikrobien ja immuunijärjestelmän välillä. Tässä vuorovaikutuksessa mikrobeilla on hyvin laaja rooli. 
 

Probioottien hyödyt tutkimusten kohteena

Maitohappobakteerit ovat Euroopassa jatkuvasti useiden tutkimusten kohteena. Runsaan kiinnostuksen kohteena niiden hyödyistä on mm. ärtyvän suolen oireyhtymä, refluksivaivat, ilmavaivat ja turvotus, vastasyntyneiden koliikki, antibioottikuurien haittojen vähentäminen, allergiat, turistiripuli ja raskausajan hyödyt. Silti EFSA ei ole myöntänyt maitohappobakteereille sallittuja terveysväittämiä, vaikka hyvää näyttöä on roppakaupalla.
 

Kaikki maitohappobakteerivalmisteet eivät välttämättä toimi

Markkinoilla on kymmeniä erilaisia valmisteita, joissa yhdistetään monia eri kantoja erilaisilla vahvuuksilla. Bakteerikantojen yhteensopivuus ei ole aina ihan yksinkertaista. Kaikki eivät sovi toistensa kanssa keskenään. LAB 4 -kannat ovat hyvin tutkittuja bakteerikantoja, jotka ovat osoittautuneet turvallisiksi ja tehokkaiksi käytössä. Biomedin Acidophilus ja Acidophilus Forte sisältävät ainoastaan LAB 4 bakteerikantoja. Hyvin toimiva tuote edellyttää, että bakteerikannat ovat ihmisperäisiä ja vaarattomia, pystyvät kulkeutumaan riittävinä määrinä suolistoon ja kiinnittymään suolen epiteelisoluihin.
 

Kolme vinkkiä maitohappobakteerin valintaan

  1. Vahvuus. Hyviä hoidollisia tuloksia saavutetaan vain, jos maitohappobakteerien annostus on tarpeeksi suuri. Aluksi 30-100 miljardia probioottibakteeria ja jatkohoitona 10-30 miljardia bakteeria päivässä ongelmasta riippuen.
  2. Ihmisperäiset bakteerit. Monet markkinoilla olevat maitohappobakteerit ovat nautaperäisiä ja tarkoitettu alun perin meijeriteollisuuden käyttöön. Ihmisperäisillä probioottikannoilla on tehokkaampi kyky tarttua suoliston limakalvoihin ja syrjäyttää haitalliset bakteerikannat.
  3. Mikrokapseloitu tuote. Mikrokapselointi takaa bakteerien pääsyn elävinä aina ohutsuolen loppuosaan ja paksusuoleen asti, missä ne liukenevat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Tyynnytä menopaussin myrskyt luonnonmukaisesti!
Vaihdevuodet ovat luonnollinen osa naisen elämää, mutta monilla niiden aiheuttamat oireet ovat silti omiaan laskemaan...
Lue
Hyvää naistenpäivää!
Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 28.2.–31.3.2020 niin kauan kuin tuotteita...
Lue