Mustikka-Mangovanukas (RAW)

Aihealueet: 
mustikka
marja
raaka
vanukas

Reseptiin voit käyttää mitä tahansa marjoja; mansikkaa, vadelmaa, viinimarjoja, tyrniä tai kaikkia lempimarjojasi yhdessä. Vanukas on onnistunut kun se on pehmeästi lohkeavaa ja vaivoin pysyy kasassa. Kuvan vanukas on kipattu lautaselle aivan kylmänä. Reseptistä tulee monta annosta ja voit tarvittaessa puolittaa sen. Esivalmisteluna laita reseptin Irish Moss likoamaan edellisenä päivänä.

  • 40 g Irish Moss
  • 3 dl mantelimaitoa tai appelsiinimehua
  • 600 g mustikoita pakkasesta
  • 2 isoa mangoa
  • 3 banaania
  • 4 rkl sitruunan mehua
  • 1 dl hunajaa (maun mukaan)
  • 3 tl vaniljaa
  • 1/3 tl Kalaharin suolaa
  • 100 g kaakaovoita
  • (1 rkl lesitiiniä)

Huuhtele Irish Moss huolellisesti ja liota vähintään 6 tuntia. Blendaa liotettu levä mantelimaidon tai appelsiinimehun kanssa aivan sileäksi massaksi ilman pienintäkään rakeisuutta.

Blendaa marjat ja hedelmät sekä mausteet sileäksi. Lisää Irish Moss -geeli joukkoon ja blendaa tasaiseksi. Viimeisenä lisää sulatettu kaakaovoi (+ lesitiini) ja sekoita tasaiseksi. Tarkista vielä maku. Annostele vanukasmassa esim. jälkiruokakulhoihin ja laita kylmään hyytymään. Tarjoile vaahdotetun kookosmaidon sekä raikkaiden marjojen seurassa.

Resepti ja kuva: Sari Reivo / Cocovin keittiö