Miten saan terveen ihon ja kauniit hiukset?

Kollageeni on välttämätöntä ihon hyvinvoinnille ja ulkonäölle. Ihon kimmoisuus ja elinvoimaisuus laskee, kun kollageenin tuotanto vähenee merkittävästi 25. ikävuoden jälkeen. Iho kuivuu, ohenee ja veltostuu, rypyt lisääntyvät ja iho altistuu tulehduksille. Kollageeni on tärkeä nivelten ja luuston terveydelle, koska 70 % nivelistä koostuu kollageenista.

Kollageenia saadaan muun muassa kalasta

Kollageeniravintolisä sisältää usein sekä eläinkollageenia että kalakollageenia. Eläinkollageeni tehdään useimmiten naudan nahasta. Kalakollageeni eristetään kalan nahasta ja tukikudoksesta. Molemmat kollageenityypit on hydrolysoitu eli ne on entsymaattisesti pilkottu, jolloin jopa yli 90 % kollageenista imeytyy elimistöön. Kollageeni 1 on naudan nahasta valmistettu kollageeni, jota on mm. ihossa. Kollageeni 2 valmistetaan kalasta ja sitä esiintyy mm. jänteissä ja nivelsiteissä.
 

Kollageenin vaikutus ja imeytyminen elimistössä

Hydrolysoidun kollageenin saanti lisää kollageeni- ja elastiinisäikeiden muodostusta ja voimistaa sidekudosta. Lisääntynyt hyaluronihappo tehostaa kehon vedensitomiskykyä ja ihon kosteus paranee. Elimistöön tullut hydrolysoitu kollageeni viestii elimistölle, että kehon oma kollageeni on vaurioitunut ja sen tuotantoa on lisättävä. Elimistö myös käyttää hydrolysoidun kollageenin aminohappoja uuden kollageenin rakennusosina. Kollageeni parantaa  ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä sekä lisää ­sidekudoksen tiheyttä ja verinahan säikeiden paksuutta. 
 

Kollageenivalmisteen kuuluu sisältää molempia kollageenityyppejä

Skingain-valmiste sisältää molempia kollageenityyppejä, mikä varmistaa monipuolisen kollageenin saannin. Tällaisen tuotteen on hyvä myös sisältää C-vitamiinia kollageenin muodostumisen ja immuunijärjestelmän toiminnan takia. 
 

Miksi meiltä lähtee hiuksia?

Hiuksia lähtee liian lyhyen hiusten lepovaiheen ja hiusten vaurioitumisen takia. Naiset myös havaitsevat hiustensa vähenevän raskauden jälkeen ja neljänkymmenen vuoden iässä. Tämä ilmiö lisääntyy vaihdevuosien aikana. Stressi, hiusten värjääminen, lääkitykset sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden puutokset vähentävät hiuksia.
 

Hairgain elvyttää hiusten kasvua ja pysäyttää hiustenlähdön 

Hairgain-tuote parantaa hiusten kasvua, antaa kauniit ja tuuheat hiukset sekä pysäyttää hiusten lähdön. Se sisältää kalakollageenia, antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja aminohappoja.
 

Hairgain-tutkimukset toivat hyviä tuloksia

18 kuukauden tutkimuksessa koehenkilöiden ryhmä sai ensimmäisen 6 kuukauden ajan Hairgainia ja toinen ryhmä puolestaan lumelääkettä. Puolen vuoden jälkeen aktiiviryhmän jäsenten hiusten kasvu oli 32,4 % ja 12 kuukauden jälkeen 63,9 %. 90 % koe­henkilöistä koki hiustensa kasvun lisääntyneen.
 

Iho ja hiukset tarvitsevat oikeita ravinteita

Elimistömme kyky uudistua heikkenee ja tarvitsemme lisää ihon ja hiusten rakennusaineita. Laadukkaat ja tehokkaat ravintolisät ovat välttämättömiä käynnistämään tätä uudistumisprosessia.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.5.–31.5.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Aivosi tarvitsevat rasvaa
Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta,...
Lue
Muistatko vielä, miltä kostea ja kimmoisa iho tuntuu?
Puhdas+ New Skin on uusi ihonhoitosarja, joka korjaa ja uudistaa ihoa. Se sopii hyvin myös herkän ihon hoitoon. Tuote...
Lue