Mistä energiaa arkeen?

Pitkään jatkuva pimeys väsyttää, rasittaa ja vie energiat vähiin. Lisää virtaa pimeänä vuodenaikana voi tuoda muiden selviytymiskeinojen ohella ubikinoni, jota myös elimistön energialaturiksi kutsutaan.

Totesin ubikinonin voimaannuttavan vaikutuksen taannoin itse, kun takanani oli kaksi melkein peräjälkeen sairastettua kovaa flunssaa. Viimeisen jäljiltä energia­varastoni olivat huvenneet olemattomiin ja makuu­asento veti puoleensa magneetin lailla. Tuttavani kehotuksesta kokeilin, voisinko saada lisää virtaa ubikinonista. Muutaman päivän kuluttua ubikinonin käytön aloittamisesta energiatasoni oli aivan toista luokkaa. Mitä oikein tapahtui? - Kaija Törmä

– Elimistö tuottaa tarvitsemansa energian pääasiassa ravinnosta, joskin elimistön on ensin muunnettava ruoan kalorit kehon käyttämäksi polttoaineeksi. Tässä energiantuotantoprosessissa ubikinoni on välttämätön aine. Sairaudet puolestaan voivat vähentää ubikinonin pitoisuutta elimistössä. Matalat ubikinonitasot yhdistyvät väsymykseen ja energian loppumisen tunteeseen. Todennäköisesti sinulle kävi juuri näin. Kun sitten nautit ubikinonia, alkoi elimistösi energiatasokin taas nousta, kertoo yleislääketieteen erikoislääkäri Päivi Mäkeläinen.
 

Kuka hyötyy ubikinonilisästä?

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on vitamiinin kaltainen yhdiste, jota on kehomme kaikissa elävissä soluissa. Ihmisen maksa tuottaa ubikinonia itse, mutta tuotanto alkaa vähentyä parikymppisenä. Seniori-ikäisellä ihmisellä voi olla jopa 80 % vähemmän ubikinonia elimistössään kuin nuorella aikuisella. Tosin liian alhaisia ubikinonitasoja voi löytyä jo nuorilta, jotka ovat stressaantuneita tai urheilevat.

– Mittaan ubikinonitasot kaikilta stressaantuneilta ja paljon urheilevilta, mutta myös väsyneiltä, sydän- ja verisuonitautipotilailta, rytmihäiriöistä kärsiviltä ja vanhuksilta. Statiini- eli kolesteroli­lääkkeet alentavat elimistön ubikinonitasoja, sillä ne estävät paitsi haitallisen kolesterolin myös hyödyllisen ubikinonin muodostumista, Mäkeläinen kertoo.
 

Suojaa kolesterolilääkkeiden haitoilta

Elimistön vähentynyt ubikinonimäärä voi Mäkeläisen mukaan ilmetä erilaisina lihasoireina, kuten kramppeina, kipuina ja suonenvetona, jotka ovat kolesterolilääkkeiden käyttäjien keskuudessa yleisiä. Tutkimusten perusteella ubikinoni helpottaa statiinihoidon haittoja ja mahdollistaa siten lääkityksen jatkamisen.

Mäkeläinen suositteleekin ubikinonilisää kaikille kolesterolilääkkeitä käyttäville. Ubikinoni olisi hänen mielestään hyvä lisä myös ikääntyneiden virallisiin ravintosuosituksiin.
 

Muista myös seleeni

Ubikinonin ”työpariksi” Mäkeläinen suosittelee seleeniä, joka auttaa ubikinonia muuntautumaan tehokkaaseen aktiivimuotoon. Ubikinoni saa puolestaan seleeniproteiinit toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. – Useimmat suomalaiset saavat edelleenkin liian vähän seleeniä ravinnostaan, Mäkeläinen sanoo.
 

Tutkittu ubikinoni­valmiste

Ubikinonivalmiste Bio-Qinon® Q10 sisältää ubikinonia ja C-vitamiinia, joka edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tanskalaisen lääketehtaan Pharma Nordin patentoitu Bio-Qinon Q10 on parhaiten dokumentoitu ubikinonivalmiste. Siitä on julkaistu yli 90 tieteellistä tutkimusta, jotka takaavat valmisteen laadun, hyötyosuuden ja puhtauden. Bio-Qinon Q10 on ollut markkinoilla EU-alueen maissa jo miltei 25 vuoden ajan. Sarjaan kuuluu 30 mg:n ja 100 mg:n valmisteet.
 

Kauppias suosittelee

Lappeenrannan Luontaistuntija-kauppias Virpi Rusanen suosittelee asiakkailleen laadukasta ubikinonia.

  • Valmisteet, joilla on tehty korkealaatuisia tutkimuksia takaavat paremman lopputuloksen.
  • Saat vastinetta rahoille, sillä "vain imeytyvä tuote vaikuttaa".
  • Optimaalinen koostumus takaa tuloksia nopeammin.
  • Käyttäjät todenneet toimiviksi ja tehokkaiksi.
  • Tuotteella on vuosikymmenten asiakastyytyväisyys.

 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.–30.11.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Vuoden 2018 parhaat terveystuotteet
  Vuoden 2018 Terveystuote NivelActive NivelActive tarjoaa markkinoiden nopeimman ja eettisesti vahvan...
Lue
Borrelioosi, Lymen tauti
Mistään uudesta sairaudesta ei kuitenkaan ollut kyse eikä pelkästään pohjoisamerikkalaisesta vitsauksesta. 1990 Italian...
Lue