Miksi samurailla ei ollut krapulaa?

Japanilaisten keino ummetukseen ja väsäh­täneen olon kohentamiseen on umeboshi

Samuraitaistelijat alkoivat käyttää umeboshia eli säilöttyä japanin­aprikoosia (Prunus mume) jo 1100-luvun alussa herättämään ruokahalua. Vasta satoja vuosia myöhemmin alettiin ymmärtää, että umeboshia voidaan käyttää myös väsymystä ja uupumusta vastaan, ja siitä syystä se oli niin suosittu samuraitten keskuudessa. Heidän oli pakko pysyä huippukunnossa ja terveenä ja olla joka hetki valmiina taistelemaan.

Umeboshi on hyödyllinen ruuansulatukselle, koska sitä voidaan käyttää sekä jatkuvasti vatsaa suojaavana, että vatsan tilapäisissä häiriöissä. Se vilkastuttaa luonnollisesti vatsan normaalia toimintaa ja sitä pidetään myös hyvänä torjumaan liiallisen juhlinnan aiheuttamaa krapulaa. Aasiassa sanotaan yhden päivittäisen umeboshin ylläpitävän hyvää terveyttä.
 

Jos käyt vessassa kerran päivässä, suolistossasi on matkalla vielä kahdeksan ateriaa!

Japanissa umeboshia on perinteisesti käytetty vahvistamaan ruoansulatusta, tasapainottamaan vatsan toimintaa, torjumaan loiseliöitä ja pitämään paino kurissa. Säilöttyyn japaninaprikoosiin on lisätty myös teetä ja lakritsinjuurta, mitkä ovat perinteisesti tunnettuja vatsaa vahvistavia yrttejä. Umeboshi sisältää runsaasti hyviä kuituja sekä hedelmistä että vihanneksista.

Oxytarm Plum ja sen sisältämän säilötyn japaninluumun luontainen sitruunahappo lievittää uupumusta, stimuloi ruuansulatusta ja auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta. Se sisältää myös hyödyllisiä bakteereita, ja tutkimusten mukaan se vahvistaa ruoansulatuselimistön luontaista mikrobikantaa sekä lievittää suoliston häiriöiden ja kiireisen elämän aiheuttamaa ummetusta. Umeboshin sisältämässä puer-teessä on runsaasti flavonoideja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Ne tehostavat ruoansulatusta ja suojaavat suolistoa. Karhunputki (Angelica keiskei) tasapainottaa sappinesteiden eritystä.

Oxytarm Plum sisältää myös lakritsinjuurta, mitä on käytetty vähintään 3000 vuotta ruuansulatusta tehostavana yrttinä sekä hengitystä helpottavana tehoaineena. Umeboshi, puer-tee ja lakritsinjuuri sisältävät luontaisesti runsaasti kuitua. Yksi säilötty Oxytarm Plum antaa sopivan määrän kuitua tasapainottamaan ja ylläpitämään hyvää suolen toimintaa. Terve ja vahva suoliston mikrobikanta on tärkeä osa hyvää ruuansulatusta ja immuuunijärjestelmää. Epätasa­painossa oleva suolen bakteerikanta voi aiheuttaa ummetusta tai ripulia, mutta se voi myös vaikeuttaa ruoan sisältämien ravinteiden imeytymistä.

Oxytarm Plum on erityinen yhdistelmä ummetusta helpottavia ainesosia, jotka perustuvat muinaisen Aasian perinteeseen ja nykytieteen tarjoamaan tietoon. Sen lisäksi se auttaa tasapainottamaan suoliston bakteerikantaa ja antaa pitkäaikaisen vaikutuksen. Yksittäispakkaus sisältää yhden säilötyn japanilaisen aprikoosin (älä syö sen sisältämää kiveä), sokeria, teetä (vihreä- ja puer-tee), karhunputkea ja lakritsijuurta, jotka kaikki ovat tunnettuja ja yleisesti käytettyjä yrttejä. Yksittäispakkaus on steriloitu ennen maitohappobakteerin lisäämistä ja pakattu suojakaasua sisältävään muovipussiin, joka on avaamisen jälkeen säilytettävä jääkaapissa.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 30.6.–31.7.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Karpalo ja maitohappobakteerit tueksi kesärientoihin
Antibioottikuuri lopettaa akuutit virtsatievaivat nopeasti. Toisinaan antibiootti voi kuitenkin altistaa uudelle...
Lue
Pidä verisuonistosi ja sydämesi terveenä
On yleisesti hyväksytty, että sydän- ja verisuonisairaudet ovat pääosin elämäntapasairauksia, joiden syntymiseen...
Lue