Miksi käyttäisin eteerisiä öljyjä?

Aidot eteeriset öljyt ovat kasvien nestemäisiä helposti haihtuvia ainesosia. Ne ovat yleensä miellyttävän tuoksuisia ja jokaisella kasvilajilla on oma tuoksunsa, joka koostuu hyvin monesta eri aineosasta.

 

Miten eteerisiä öljyjä käytetään? 

Tyypillisimpiä käyttötapoja ovat joko tuoksulyhdyt tai aromahieronta, jolloin ne vaikuttavat hengitystien kautta tai imeytyen ihon kautta.  Arki­sempia käyttötapoja on useita. Esimerkiksi siivotessa lisää muutama tippa pölynimurin ilmansuodattimeen, lattioita pestessä pesuveden sekaan tai sitten vain muutama pisara suoraan matolle. Myös pyykin pesussa voidaan käyttää eteerisiä öljyjä lisäämällä muutama tippa huuhteluaineen sekaan. Sisäistä käyttöä emme suosittele, sillä eteeriset öljy ovat voimakkaita, eivätkä ne liukene veteen. 

Eteeristen öljyjen erilaiset terapeuttiset vaikutukset on tunnettu jo pitkään ja öljyjen käytöstä onkin tullut suosittu täydentävä hoitomuoto. Seuraavaksi on esitelty muutamia öljyjä ja niiden päävaikutuksia.
 

Eukalyptus: Eukalyptus on kaikille flunssapotilaille tuttu virkistävä tuoksu, joka avaa tukkoisen nenän ja helpottaa flunssaista oloa. Se puhdistaa myös huoneilmaa.

Teepuu eli Tea tree: Voimakas lääkkeellinen tuoksu ja sillä on antimikrobisia sekä antiseptisia ominaisuuksia. Käytetään mm. desinfiointiin, jalka- ja kynsisieneen sekä akneihon hoitoon.

Laventeli: Tasapainottaa ailahtelevan mielen, rauhoittaa, laukaisee lihasjännityksiä ja lievittää kipuja. Erinomainen palovammojen hoidossa ja auringonpolttamaan ihoon. 

Piparminttu: Raikas, viilentävä tuoksu avaa hengitysteitä ja lisää vireyttä. Käytetään myös pahoinvointiin, vatsa-ja ilmavaivoihin sekä päänsärkyyn.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.6.-1.7.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Kollageenin ja hyaluronihapon tehoyhdistelmä hellii ihoa
  Ikääntyminen näkyy ihossa – mikä avuksi? Kehon kyky uudistua ja tuottaa kollageenia alkaa heikentyä noin...
Lue
Lesitiini avuksi fitnessharrastajille ja monille muillekin
Soijalesitiini on soijapavuista valmistettu luonnollinen ravintoaine. Vähiten prosessoituna lesitiiniä voi nauttia...
Lue