Mikä on liikkuvien nivelten ja lihasten salaisuus? Poimi vinkit terveempään huomiseen!

Kun pidät huolta itsestäsi hyödyllisellä liikunnalla ja aktiivisuudella, muista huolehtia myös nivelistä, lihaksista ja jaksamisesta. Tässä muutama tärkeä vinkki, joita hyödyntämällä nivelet ja lihakset tutkimusten mukaan pysyvät paremmassa kunnossa.

 

Kollageeni – Se kaikista tärkein!

Kollageeni on elimistömme kierteinen säiemäinen proteiini, jolla on erinomainen joustavuus ja vetolujuus. Sitä esiintyy mm. ihossa, limakalvoilla, jänteissä, rustoissa ja luustossa. Sen tuotanto alkaa vähentyä hiljalleen 25. ikävuoden jälkeen ja keski-iässä sen tuotanto on vähentynyt jo merkittävästi. Tämän huomaa ulkoisesti mm. veltostuvasta ihosta, joka mielletään ikääntymisen merkiksi.

Aiemmin käytimme ravintoa monipuolisemmin, jolloin saimme ruuasta enemmän niitä osia (esim. kalan nahka ja eläimen rustot), jotka sisältävät merkittäviä määriä kollageenia. Nykyään lihaa ja kalaa käytetään valikoidummin, eikä ravitsemuksemme tue riittävää kollageenin saantia. Tämä on merkittävää, sillä elimistön proteiineista noin 40 % on kollageenia. Aktiivinen elämäntapa asettaa melkoiset vaatimukset keholle, ja siksi kehon tukirakenteiden täytyy olla erityisen kestäviä ja joustavia.
 

C-vitamiini – Supervitamiini!

C-vitamiini on aktiiviselle ihmiselle tärkein vesiliukoinen vitamiini monestakin syystä. Tärkein syy on se, että se auttaa meitä pysymään vahvoina ja kestävinä. C-vitamiini on myös tärkeä antioksidantti ja se vähentää elimistön haitallista hapetusstressiä. Vaikka liikunta onkin järkevällä tavalla toteutettuna erittäin terveellistä ja hyödyllistä, se lisää hapetusstressiä ja antioksidanttien kuten C-vitamiinin tarvetta.
 

Magnesium – Tästä meillä lähes kaikilla on puute!

Magnesium on keholle tärkein kivennäisaine. Se on osallisena satojen entsyymien toiminnassa. Magnesium on myös elektrolyytti eli se osallistuu niihin elimistön toimintoihin, joihin liittyy sähkövaraus. Tämä on erityisen tärkeää mm. lihassoluille ja niiden supistumiselle ja rentoutumiselle. Magnesiumin puutteesta kärsivät voivat kokea kivuliaita lihaskramppeja, mikä on myös urheilijoilla varsin tavallinen vaiva. Magnesiumia tarvitsee myös luusto pysyäkseen vahvana ja terveenä.
 

MSM – Koko kehon hyvinvointiin

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on kasvi- ja eläinkunnassa sekä ihmisessä luontaisesti esiintyvä rikkiyhdiste. MSM:ää esiintyy luonnollisesti ihmiskehossa, kuten hiuksissa, nivelissä, kynsissä ja ihossa. MSM osallistuu laajasti koko kehon hyvinvointiin.

OptiMSM on yhdysvaltalaisen Bergstrom Nutritionin valmiste, jota pidetään yleisesti maailman puhtaimpana, tehokkaimpana ja laadukkaimpana MSM-tuotteena.
 

Valitse itsellesi sopivin tuote

Uusi Puhdas+ Sport Collagen & C-vitamiini & OptiMSM on optimaalinen yhdistelmä itsestään huolta pitävälle ihmiselle. Tuote sisältää maailman tutkituinta ja laadukasta Peptan-kollageenia, puhdasta, tehokasta ja laadukasta MSM-tuotetta sekä C-vitamiinia.

Jos kärsit lihaskrampeista ja suonenvedoista, valitse Puhdas+ Collagen & Magnesium. Tuote sisältää kollageenia, nopeasti vaikuttavaa magnesiumia ja C-vitamiinia.

Jos haluat vain laadukasta kollageenia, valitse Puhdas+ Sport Collagen. Se on 100 % puhdas kollageenijauhe.

Puhdas+ kollageenijauheiden käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Jauheet sekoitetaan veteen, smoothieen tai palautusjuomaan. Tuotteet on valmistettu Suomessa ja ne ovat 100 % lisäaineettomia.
 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

 

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.–31.1.2019 tai niin...
Lue
Aito Rauta – 5 ainutlaatuista ominaisuutta!
  Miksi Aito Rauta?   1. Kliinisillä testeillä todistettu teho Kliinisissä tutkimuksissa on...
Lue
Uusi AITO minä – 3 vinkkiä parempaan palautumiseen ja jaksamiseen
Kehoamme säätelee hermosto, joka jakautuu sympaattiseen ja parasympaattiseen osaan. Ne toimivat kehossa vähän kuin...
Lue