Mikä ihmeen mumijo? Virtuminilla voimaannut

Syvällä Altai-vuoriston uumenissa, vaikeakulkuisten reittien päässä on arvokkaiden jalokivien lisäksi kultaakin himotumpaa kiviöljyä, mumijota. Löytöpaikat kulkevat perintönä isältä pojalle, sillä tätä arvokasta pihkamaista ainetta on olemassa vain hyvin rajoitetusti ja salaisuuden tietäjät elättävät sillä perheensä.

Mumijota on käytetty kansanparannuksessa Altai-vuoristossa, Mongoliassa, Kiinassa ja Tiibetissä yli 4 000 vuoden ajan. Ihan tavallisen tallaajan ulottuvilla se ei ole ollut, sillä yksi gramma kiviöljyä vastasi yhtä grammaa kultaa. Tuntuu kovalta hinnalta, mutta moni arvosti hyvän terveyden ja nuoruuden voimien palautumista. Rankoissa ja karuissa olosuhteissa eläminen pakotti ymmärtämään, että hyvän immuunipuolustuksen ylläpitäminen ja vahvistaminen säästi monilta sairauksilta, jotka olivat kohtalokkaita. Nopea toipuminen tapaturmasta tai sotavammoista oli elintärkeää koko suvun kannalta, ja siksi mumijoon löytyi niin usein varoja.
 

Eläimet osaavat käyttää mumijota

Mumijon tehosta kertoo myös se, että luonnossa villieläimet ja linnut osaavat hyödyntää mumijota nuolemalla ja nokkimalla. Hämmästyttää ja kummastuttaa, mihin ihmisen kyky ymmärtää luonnon parantavat voimat on kadonnut.

Mikä sitten voi olla mumijon "taika"? Se, että se sisältää vitamiinien lisäksi noin 50 mineraalia, joiden pitoisuus kiviöljyssä on korkea. Ja ihan tärkeintä on se, että mumijon makro- ja hivenaineiden tasapainoisen koostumuksen ansiosta ne myös imeytyvät parhaalla mahdollisella tavalla eli elimistö pystyy hyödyntämään saamansa ravinteet. Varsinkin, jos käyttää synteettisiä ravintolisiä, keho ei tunnista niitä ja vaikutus jää olemattomaksi. Luonto osaa tämän asian!

Näin mineraalit vaikuttavat solutasolla vahvistamalla solukalvoja ja estäen haitallisten aineiden siirtymistä solukalvojen läpi soluun.

Asia oli tärkeä 4 000 vuotta sitten, mutta vieläkin tärkeämpi tänä päivänä, kun tuhoamme terveyttämme osin tiedostamatta sitä. Prosessoitu ruoka, ympäristö- ja kasvinsuojelumyrkyt, sisäilmaongelmat, alkoholi, lääkkeet, tupakka jne. yhdistettynä voimakkaaseen, pitkäkestoiseen stressiin ja unihäiriöihin vaurioittavat ensin suolistomme ja sen seurauksena immuunipuolustuksemme. Näin menetämme terveytemme. Mumijo toimii myös adaptogeenina eli auttaa elimistöä kestämään stressiä paremmin.
 

Virtuminissa yhdistyvät luonnon hyväksi koetut aineosat

Kotimaisen tehtaan valmistama, kauan odotettu Virtumin-tuoteperhe on mumijota parhaimmillaan. Virtumin+ kapseleissa tehoa on lisätty adaptogeenisella ruusujuurella ja suoliston terveyttä tukevilla maitohappobakteereilla sekä männynkuoriuutteella, joka on antioksidantti.

Ruusujuuri on myös adaptogeeni, joka antaa virtaa ja piristää stressaavissa elämäntilanteissa.

Maitohappobakteerit auttavat terveen suoliston ylläpitämisessä, jolloin mumijon vaikutus tehostuu. Vaurioitunut suolisto ei imeytä mitään, mikä onkin suurin ongelma tänä päivänä.

Mumijota on käytetty kapselien lisäksi myös Virtumin derma cream -voiteessa. Se sisältää luonnollisessa muodossa kymmeniä makro- ja mikrotason elementtejä. Voidetta käytetään kaikentyyppisiin ihovaurioihin, kutinaan, hilseilyyn ja ikääntymisen merkkien ilmentyessä tukemaan ihon uusiutumista, sekä säilyttämään ihon kiinteyden ja pehmeyden.
 

Martti Nykänen, 75 v., iloitsee Virtuminin vaikutuksista

Päästyään Virtumin+ -kapseleiden testaajaksi metsätyöt, puusepäntyöt ja puutöiden ohjaus sujuvat 20 eläkevuoden jälkeenkin.

– Kun pääsin Virtuminin ”koekaniiniksi”, tuntui kuin olisin viisikymppinen ja kolotukset jäi yksin tein, Martti myhäilee.

– Aiemmin iän tuoma painolasti tuntui jo harmillisena, ja kolotusta oli varsinkin polvissa.

Luontaistuotteet ovat tämän miehen mukaan niin naisten kuin miestenkin juttu.

– Aivan turhaa on miesten kärvistellä, kun apua on tarjolla ja luontaistuotekaupan asiantuntevan myyjän avulla kannattaa valita oikeasti toimivat tuotteet, joista on hyötyä, Martti tuumii.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntijan Joulupuoti
Luomu raakamakeiset juhlapöytään! Govinda raakamakeispallot Herkut naposteluun ja leivontaan! Luomu kivetön...
Lue
Terveystuotealan vuoden 2017 voittajat on valittu!
Vuoden 2017 Terveystuote: Probiootti comp (Suomen Bioteekki) Tasapainoa ja hyvinvointia Sinulle. Neljä tutkittua...
Lue
Joulukuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 25.11.–23.12.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue