Mies, pidä hyvinvoinnistasi huolta!

Jatkuva väsymys, huonotuulisuus, alhainen ärsytyskynnys, matala mieliala… Nämä oireet voivat johtua alhaisesta testosteronitasosta.

Testosteroni on sukuhormoni ja vahvasti yhteydessä miehen hyvinvointiin. Miehet, joiden testosteronitaso on korkeampi, voivat paremmin. Sopiva ruokavalio, stressin minimointi, laadukas uni, kohtalainen liikunta (ylitreenaus johtaa ylimääräiseen kortisolin tuotantoon, joka laskee testosteronia) ja painonhallinta sekä toimivat ravintolisät ovat avuksi laadukkaan arjen rakentamisessa.

Myös hiusten harveneminen ja virtsaamisongelmat ovat monille miehille tuttuja. Testosteroni saattaa muuttua heikkojen elämäntapojen seurauksena dihydrotestosteroniksi (DHT), joka altistaa mm. hiusten harvenemiselle ja kaljuuntumiselle. Perintötekijöillä on myös tähän prosessiin suuri vaikutus. Iän myötä myös lähes jokaisella miehellä on eturauhasen liikakasvua, mikä vaikeuttaa virtsaamista. Onneksi elämäntavoilla ja ravintolisillä näitä oireita voidaan helpottaa luontaisesti.

 

Syö riittävästi ja monipuolisesti

Syö monipuolisesti ja reilusti erivärisiä kasviksia, marjoja ja kohtuullisesti hedelmiä, riittävästi proteiinia ja terveellisiä rasvoja jokaisella aterialla. Liian vähäinen ruokamäärä johtaa siihen, että keho menee säästöliekille ja testosteronin tuotanto hidastuu. Vähärasvainen ruokavalio voi myös laskea testosteronia, sillä rasvaa tarvitaan mieshormonin tuotantoon (ja aivoille!).

Esimerkiksi parsakaali, kaali ja kukkakaali tasapainottavat hormonitoimintaa. Sinkki, jota saa mm. kurpitsansiemenistä, on erittäin tärkeä luonnollisen testosteronin lähde. Tomaatin lykopeeni puolestaan suojelee eturauhasta. A-, B-, E- ja C-vitamiinit ovat sinkin ja seleenin ohella tärkeitä testosteronin tuotannossa. Huolehdithan myös D-vitamiinin ja magnesiumin saannistasi.

Hyvää isänpäivää 13.11.!

Luontaistuntija-ketjun tarjouksia isänpäivän kunniaksi:
(klikkaa linkistä)

Male Multiple

Prostaflow Strong

Evonia Hair Booster

Lehden muita artikkeleita

Marraskuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 28.10.–24.11.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Tuoreita terveysuutisia maailmalta
Lääketieteen Nobelin sai japanilainen solubiologi solun kierrätysmekanismin selvittämisestä (autofagia = solut...
Lue
Kollageenishotti ja hiusten tehoravinne kuuluvat jokaiseen aamuun
Käytän päivittäin ravintolisiä täydentämään ruokavaliotani, jotta saan kaikki tarvitsemani ravintoaineet iholle ja...
Lue