Merisuolakuorinta

Aihealueet: 
kosmetiikka
kauneus
merisuola

Jos sinuakin kenkuttaa se, että kaupan kuorintavoiteissa on usein turhan pieniä rakeita, tykkäät ihan varmasti tästä! Valmistusprosessi on todella helppo, eikä aineksiakaan tarvita turhan montaa. Merisuolakuorintaan tarvitset seuraavia aineksia:

Laventelia tykkään itse käyttää sen rauhoittavan ja rentouttavan ominaisuutensa takia, mutta voit hyvin korvata sen itsellesi mieleisellä eteerisellä öljyllä.

Sulata ensin kaksi ruokalusikallista kookosöljyä juoksevaksi, ja sekoita siihen teelusikallinen hunajaa sekä muutama tippa eteeristä öljyä. Muistathan annostella eteeristä öljyä varovasti, ettet saa ihoärsytystä! Lisää tämän jälkeen laventelin kukat ja noin puoli kupillista mersuolaa. Sekoita hyvin, ettei öljy jää lillumaan pohjalle. Itsellesi sopivan sekoitussuhteen löydät kokeilemalla, eri kookosöljyissä ja suolan koostumuksissa kun on eroja. Itse käytän melko suurirakeista suolaa, mutta jotkut voivat tykätä vähän pienemmistä rakeista. Tästä reseptistä tulee siis tuon kuvan purkin kokoinen satsi, säilyy jääkaapissa noin 1-2 viikkoa.

Minä teen kuorinnan kasvoille yleensä iltaisin, sillä kookosöljy jättää iholle mukavan rasvaisen ja pehmeän pinnan kun pesee kuorinnan pois pelkällä vedellä - ei tarvita yövoidetta erikseen! Toki voit pelkän vesipesun sijaan pestä kasvot myös pesuaineella, jolloin öljykin häviää ihon pinnalta.

Resepti ja kuva: Petra Metsikkö