Magneettiterapialla hyvää oloa

Magneeteilla on vaikutusta kehon hyvinvointiin. Miten se on mahdollista? Kehossamme tapahtuu jatkuvasti sähköistä toimintaa, kun sähköisesti latautuneet ionit kuljettavat ravintoaineita soluihin ja kuona-aineita soluista ulos. Kehossamme vallitsee siis magneettikenttä, jota ilman eivät aivot, hermosto tai muutkaan elimet toimisi. Magneeteilla voidaan vaikuttaa näihin kehon sähköisiin toimintoihin. 

Eri toimintoja kehossa voidaan siis vahvistaa, mm. verenkiertoa, jonka tehostuminen saa aikaan sen, että solut saavat paremmin happea ja ravinteita sekä kuona-aineet huuhtoutuvat nopeammin soluista pois. Magneettikentän avulla voidaan vaikuttaa suotuisasti mm. kipu- tai rasitustiloihin, jäykkyyksiin, liikeratoihin ja univaikeuksiin. Yleisesti ottaen, magneettiterapia nopeuttaa kehon tasapainon palautumista.

Esimerkiksi Kamusen pariskunta on saanut hyvän avun magneettiterapiasta mm. nukkumiseen. 

 

VelloFlex-magneettiterapiatuotteet

VelloFlex-magneetin tekniikka on patentoitu ja kaksoissokkotutkimuksilla on osoitettu magneettien merkittävä vaikutus. Magneetit ovat myös markkinoiden ainoina CE-rekisteröity Ruotsissa lääkkeellisenä tuotteena.

Magneettipatja

Magneettipatja on miellyttävä ja laadukas petauspatja. Siinä on merinovillainen talvipuoli ja miellyttävä puuvillainen kesäpuoli. Magneetit vaikuttavat kumpaa tahansa puolta käytettäessä yhtä tehokkaasti. Magneettipatja levitetään normaaliin tapaan esimerkiksi runkopatjan päälle ja siihen laitetaan normaali lakana suojaamaan. Patjaa ei voi pestä villan takia koneessa, mutta käsinpesu varovaisesti villanpesuaineella onnistuu. Magneettipatjan takuuaika on vuoden tehdastakuu. Magneeteille myönnetään 30 vuoden takuu, ne eivät siis menetä tehoaan vuosien kuluessa. Patjoja on saatavilla 80 cm, 90 cm ja 120 cm sänkyihin.

Magneettityyny

VelloFlex-valikoimasta löytyy myös magneettityyny. Tyyny on hyvä valinta esimerkiksi niska- ja hartiakivuista, päänsäryistä tai kasvojen alueen turvotuksesta kärsiville. Tyynyn päällinen on puuvillaa ja täyte polyesteriä. Tyynyn sisällä on kaksi 30 cm:n magneettinauhaa, jotka muodostavat yhteensä 56 magneettikenttää. Vesipesukin onnistuu koneessa 40 asteessa. Saatavilla pehmeä, medium ja kova vaihtoehto, tyynyn koko on 50 x 60 cm. Takuuajat ovat samat kuin patjallakin. 

Magneettipohjalliset

Valikoimissa on myös magneettipohjalliset, jotka ovat avuksi mm. kylmille, väsyneille, jäykille ja turvonneille jaloille. Magneetit helpottavat jalkojen verenkiertoa. Pohjallisten materiaali on lateksia ja päällinen puuvillaa. Pohjallisessa on 40 x 100 mm:n magneettia. Pohjallinen leikataan oman jalan koon mukaan.

 

Onko magneettituotteilla käyttörajoituksia?

Monia varmasti askarruttaa, voiko magneettituotteita käyttää, jos kehossa on metallia. Normaalisti käytetyt metallit kehossa eivät reagoi magneettien kanssa. Toinen ryhmä koskee henkilöitä, joilla on sydämentahdistin. Tehdyissä tutkimuksissa magneetit eivät vaikuttaneet tahdistimen toimintaan. Koska tietoa ei kuitenkaan ole markkinoilla olevista tahdistimista riittävästi, ei ole suositeltua nukkua magneettipatjalla, jos käyttää tahdistinta. Raskaana oleville ei myöskään suositella magneettiterapiaa, koska tutkimuksia aiheesta ei ole.
 

Magneettituotteiden käyttö

Usein magneettisia tuotteita kannattaa kokeilla lyhyitä aikoja kerrallaan. Jos itse kokee magneettisen hoidon epämiellyttäväksi, kannattaa lopettaa käyttö. Varsinaisia sivuvaikutuksia ei yleensä esiinny, mutta kuona-aineiden poistumisen myötä tapahtuvan puhdistumisen voi huomata tummempana virtsana tai runsaampana hikoiluna. Jos käytön yhteydessä pistelee käsiä tai jalkoja, se johtuu todennäköisesti ääreisverenkierron tehostumisesta sekä hapen lisääntymisestä kudoksissa ja on positiivinen vaikutus.

Koska magneettituotteet vilkastuttavat verenkiertoa ja näin myös kuona-aineiden poistumista, olisi hyvä juoda riittävästi vettä käytön yhteydessä. Magneettisia tuotteita voi käyttää säännöllisesti tai kuuriluonteisesti. Tehon voi huomata vaikka saman tien käytön alussa tai erityisesti kroonisissa tiloissa tulosten huomaaminen voi viedä enemmän aikaa. Jokainen on kuitenkin oma yksilönsä, joten kannattaa tunnustella omaa olotilaansa ja toimia sen mukaan.

 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä (valikoima vaihtelee myymälöittäin) ja verkkokaupasta.