Luuliemibuumi valloittaa Suomea

Erityisesti Yhdysvalloissa luuliemibuumi on riehunut jo pitkään. Siellä ravinto- ja kauneusalan ammattilaiset ylistävät luuliemen tervehdyttäviä vaikutuksia ja kiireiset bisnesihmiset nappaavat kadunkulman kojuista lämpimän luuliemen töihin mennessään ja juovat sitä ikään kuin me kahvia täällä. Mitä luuliemi on ja mitä se sisältää? Miksi tätä ikiaikaisen vanhaa juomaa on alettu taas käyttämään?

Luuliemellä on pitkä käyttöhistoria, joka yltää jopa yli 2 500 vuoden taakse. Siihen aikaan luista haudutettua lientä käytettiin lääkinnällisesti. Sillä huomattiin olevan positiivisia vaikutuksia muun muassa vilustumisen ja astman hoidossa. Ensimmäiset merkit lääkinnällisestä käytöstä löytyvätkin Kiinasta, jossa sitä käytettiin muun muassa immuniteettia kohottamaan, mutta erityisesti suoliston ja munuaisten kuntoa parantamaan. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen lääkärit painottivat nimenomaan luuytimen merkitystä liemen parantaviin ominaisuuksiin. Nykyään Suomessakin toimivat kiinalaisen lääketieteen asiantuntijat ja ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit suosittelevat luuliemen käyttöä.
 

Luuliemessä on monipuolisesti ravinteita

Luuliemi on luonnollinen ja monipuolinen yhdistelmä erilaisia ravinteita. Pitkä ja lempeä haudutus, jonka olisi hyvä kestää yli vuorokauden, pehmentää luuainesta, vapauttaa kollageenin ja sulattaa ravinteikkaan luuytimen liemen joukkoon. Muita luuliemen vaikuttavia ainesosia ovat etenkin gelatiini, eri aminohapot, kuten proliini, glysiini ja arginiini, kondroitiinisulfaatti sekä monet mineraalit, kuten kalsium, fosfori, magnesium ja kalium.
 

Luuliemestä on moneksi

Ihminen tarvitsee kollageenia moneen paikkaan. Luuliemen sisältämän gelatiinin ja kollageenin on huomattu vahvistavan suoliston kuntoa. Luuliemi on helposti sulavaa ravintoa, joten sen ravinteet imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Terve suolisto imeyttää ruuan sisältämät ravinteet. Useat käyttäjät ovat kertoneet muun muassa rauta-arvojen parantuneen luuliemen käytön seurauksena. Myös suolistobakteereillamme on ilo elää hyvinvoivalla alustalla. Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet hyvinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky heikkenee iän myötä ja se näkyy ihon veltostumisena. Gelatiini on lisäksi nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Luuliemessä on myös monista niveltuotteista tuttuja kondroitiinisulfaattia ja glukosamiinia.
 

Luulientä on nyt myös helppokäyttöisenä jauheena!

Biomed on valmistanut laadukkaan suomalaisen luuliemen, jota saa terveyskaupoista pakastejääpaloina sekä nyt myös helppokäyttöisenä jauheena. Raaka-aineena on suomalaisen poron luu- ja luuydin haudutettuna pitkään lähdevedessä sekä luomu omenaviinietikka auttamassa mineraalien irtoamisessa. Luulientä voi lisätä päivittäin kylmiin ja kuumiin juomiin tai ruokiin 1-4 jääpalaa tai teelusikallista jauhetta tarpeen mukaan.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Säilytä kesä ihollasi – hoida myös pintaa syvemmältä
  Merellistä kosteutta tai syväpuhdistusta iholle La Cure kosteusvoide tai mutanaamio Kosteusvoide...
Lue
Risiiniöljyä ripsiin ja teepuusaippuaa ongelmaiholle   
  Risiiniöljy – kauneudenhoidon monitoimiöljy!   Risiiniöljy muistetaan hiusten ja ripsien kasvua...
Lue
Impolan Kasvitilan kasviöljyt ja hampputuotteet – suomalaista superfoodia keholle ja iholle  
Hamppuöljy on myös varsinainen ihoöljy sen sisältämän korkean E-vitamiini- ja karoteenipitoisuuden vuoksi. Erityisesti...
Lue