Luteiinia rasittuneille ja ikääntyville silmille

 

Keskellä silmän verkkokalvoa sijaitsee keltatäplä, joka on silmän kaikkein tarkimman näön kohta. Sen ansiosta pystymme näkemään tarkasti ja erottamaan yksityiskohtia. Olemme esimerkiksi täysin riippuvaisia keltatäplän toiminnasta voidaksemme lukea sanomalehteä, katsoa televisiota ja tehdä muuta vastaavaa. Ikään liittyvät keltatäplän muutokset ovat tavallisin syy näön heikkenemiseen yli 60-vuotiailla.

 

Ravinto vaikuttaa 

Itse asiassa ei tiedetä, mikä aiheuttaa keltatäplässä muutokset, joiden seurauksena näkömme heikkenee ikääntyessä. Jotkut tilat tulee hoitaa lääkkeillä, mutta on todettu, että myös ravinnolla saattaa olla vaikutusta – tiettyjen ravintoaineiden puute vauhdittaa keltatäplän ikämuutoksia. Muun muassa on todettu, että tiettyjen vitamiinien ja antioksidanttien puute vaikuttaa negatiivisesti keltatäplään.

 

Keltatäplä – erittäin luteiinipitoinen 

Luteiini on karotenoidi, luontainen väripigmentti, jota esiintyy runsaasti tummanvihreälehtisissä vihanneksissa, kuten pinaatissa. Keltatäplässä on erittäin runsaasti luteiinia, joka toimii muun muassa suojana haitallista valoa vastaan, ja samalla se myös suojaa soluja vapailta radikaaleilta. Keltatäplän luteiinin puutteen katsotaan voivan vaikuttaa ikääntyvän silmän kykyyn nähdä tarkasti.

 

Apua rasittuneille ja ikääntyville silmille

Ikääntymisen myötä keltatäplän luteiinipitoisuus saattaa pienentyä. Yhdestä Blue Eye Original -tabletista päivässä silmä saa korkean luteiinimäärän ja ruotsalaista mustikkauutetta, sekä lisäksi runsaan määrän sinkkiä, A-vitamiinia ja B2-vitamiinia, jotka ovat hyväksi näkökyvylle.

 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 13.10.–31.10.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Terve suolisto tukee myös painonpudotusta
Terveeseen suolistoon kuuluvat hyvät bakteerikannat, jotka ylläpitävät suoliston pinnan terveyttä ja vaikuttavat näin...
Lue
Luontoäidin elinvoimaa ja tasapainoa
Virtumin+ on yhdistelmä neljää luonnon tehoainetta: mumijo-jauhetta, ruusujuuriuutetta, rannikkomännyn kuoriuutetta ja...
Lue