Luomu päihittää perusruoan

Luomuruoka vetää pidemmän korren, todistaa tähän mennessä alansa laajin tutkimus. Luomuruoassa on enemmän monia tärkeitä antioksidantteja (polyfenoleja) kuin tavanomaisesti tuotetussa ruoassa: antioksidanttipitoisuudet ovat 18–69 prosenttia korkeampia luomutuotteissa. Tutkimuksessa havaittiinkin, että käyttämällä luomuhedelmiä, -marjoja, -kasviksia ja -viljoja ja niistä valmistettua ruokaa, voi saada yhtä paljon lisää antioksidantteja kuin 1-2 lisäannosta kasviksia päivässä sisältäisi.

Luomussa on myös huomattavasti vähemmän myrkyllisiä raskasmetalleja ja torjunta-aineita. Esimerkiksi kadmiumia on luomutuotteissa keskimäärin noin 50 prosenttia vähemmän kuin tavanomaisissa tuotteissa.

Tutkimus on kattavin koskaan tehty analyysi luonnonmukaisesti ja tavanomaisesti tuotetun ruoan ravintosisällöistä. Siinä analysoitiin 343 aiemman tutkimuksen tulokset. Tulokset pohjautuvat uraauurtavaan systemaattiseen kirjallisuuskatsaukseen ja kansainvälisen tutkimusryhmän tekemään meta-analyysiin. Tutkimus julkaistiin British Journal of Nutrition -lehdessä.

Lue lisää Luomuinstituutin sivuilta.