Lesitiini avuksi fitness-harrastajille ja monille muillekin

Tyypillisin soijalesitiinin käyttäjä on jo kauan ollut kuntosaliharrastaja, joka tavoittelee näyttäviä lihaksia ja alhaista rasvaprosenttia. Nyt lesitiinin ovat löytäneet myös kilpaurheilijat, omaksi ilokseen liikkuvat ja painoaan karistavat. Lesitiini on silti hyväksi myös varttuneemmille sydänterveydestään huolehtiville naisille ja miehille.

Soijalesitiini on soijapavuista valmistettu ravintoaine. Luonnollisimmillaan ja vähiten prosessoituna lesitiiniä voi nauttia valkaisemattomina rakeina. Ns. raakalesitiini sisältää aktiivisen lesitiinin lisäksi myös soijapapuöljyn hyviä rasvahappoja.
 

Lisävauhtia rasva-aineenvaihduntaan

Lesitiini on elimistömme rasvaliikenteen säätelijä. Soijalesitiinin runsain fosfolipidi, koliini, edistää rasva-aineenvaihduntaa hyvinkin mukavalla tavalla. Koliini kuljettaa rasvaa muista kudoksista lihaksiin, jossa se poltetaan lihaksen tarvitsemaksi energiaksi. Lesitiinilisä tehostaa rasvan sulamista etenkin silloin, kun fyysiseen treeniin yhdistetään vähähiilihydraattinen ruokavalio.

Koliinin kyky kuljettaa rasvoja elimistössä on hyväksi muillekin kuin kehonmuokkaajille. Koliini kuljettaa rasvaa pois maksasta ja auttaa tasapainottamaan maksan toimintaa. Lesitiiniä voi näin suositella kaikille kolesterolia ym. rasva-arvoja tarkkaileville.
 

Tarkkuutta lihasten hallintaan ja aivotoimintaan

Elimistömme tarvitsee lesitiiniä ja koliinia sellaisenaan, mutta myös rakennusaineeksi kehomme tärkeimmälle hermoimpulssien välittäjäaineelle, asetyylikoliinille.

Liikunta, keskittymistä vaativa työ ja opiskelu edellyttävät kaikki vilkasta hermotoimintaa. Asetyylikoliini toimii hermoimpulssien välittäjänä yhtälailla lihaksissa kuin aivoissakin. Jos koliinin saanti ravinnosta on jostain syystä rajallista, joutuu elimistömme priorisoimaan asetyylikoliinin käyttöä kehon tärkeimpiin toimintoihin ja jokin vaikutuskohde saattaa jäädä vähemmälle huomiolle. Lesitiinilisää voisikin suositella erityisesti kasvu- ja opiskelu­ikäisille ­aktiiviliikkujille, jolloin lesitiinin tarve on suurinta.
 

Lesitiiniä aikuisten ja seniori-ikäisten sydämelle ja verenkierrolle

Lesitiinin tarve ei katoa myöhemmälläkään iällä, vaikka harrastaisimme vain leppoisaa sauvakävelyä ja sanaristikoita. Lesitiinin fosfolipidejä tarvitaan kaikkien solujemme solukalvoilla. Niillä on edullisia vaikutuksia myös ikääntyville aivoille sekä sydämen ja verenkierron hyvinvointiin.

Valioravinnon Reform Lecithin -lesitiini on luonnollinen, kasviperäinen, vähän prosessoitu ja GMO-vapaa.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.3.–30.3.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Enemmän kuin kasvojenkohotus
Skin Care™ Collagen Filler -tuotteen ravintoaineet kulkeutuvat verenkierron kautta ihon syvimpiin kerroksiin ja...
Lue
Frantsilan suomalaiset yrttiuutteet - puhdasta yrttivoimaa
Yrttiuutteiden vaikutusta lisää se, että ne imeytyvät hyvin ja imeytyminen alkaa jo suun limakalvoilta, toisin...
Lue