Kutisevan kuiva iho?

Valtaosalla meistä on kuiva iho. Talvella kuiva sisäilma ja pakkanen saavat lähes jokaisen ihon kutiamaan. Kuivalle iholle ­löytyy onneksi luonnollinen apukeino; mustaherukansiemenöljy. Nyt tutkittua herukkaöljyä saa myös ulkoiseen ihonhoitoon.

Sarveiskerros muodostaa ihon uloimman suojakerroksen. Jatkuvasti kuluvaa ihoa on rakennettava koko ajan lisää. Sarveiskerroksen alla oleva ns. basaalisolukerros vastaa uusien ihosolujen rakentamisesta. Se tuottaa solujen väliin rasvoja, jotka tiivistävät ihon kosteudenpitäväksi. Tiivis rakenne estää veden haihtumisen iholta sekä pitää bakteerit ja muut vierasaineet ihon ulkopuolella. Tätä elimistömme tärkeää suojavallia kutsutaan ihon läpäisyesteeksi.

Kuivan ja ärtyneen ihon läpäisyeste on pettänyt. Tällöin ihon normaali kosteus pääsee karkaamaan pois, jolloin iho kutisee ja altistuu tulehduksille.

Ihon rasvaaminen lisää sen pehmeyttä ja kosteutta. Parhaatkaan voiteet eivät silti lisää ihon omien rasvojen tuotantoa solukerrosten väliin. Rakennusaineet pitää saada ravinnosta – joka päivä. Siksi hyvien rasvahappojen puute voi vähitellen johtaa ihon suojan heikkenemiseen, kuivumiseen ja edelleen tulehdusherkkyyden kasvamiseen.

 

Parhaat rakennusaineet ihon hyvinvointiin

Mustaherukansiemenöljy sisältää luonnostaan rikkaan seoksen ihoa ravitsevia rasvahappoja. Siinä on mm. välttämättömiä omega-3- ja -6-rasvahappoja optimaalisessa suhteessa (1:3). Herukkaöljy sisältää myös ihoa sisäisesti kosteuttavaa ja vahvistavaa gammalinoleenihappoa GLA:ta. Elimistömme valmistaa GLA:sta edelleen tulehdusta lievittäviä välittäjäaineita, jotka rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Hyvät rasvahapot säilyvät elimistössämme aktiivisina, koska öljyn luonnolliset suoja-aineet estävät niitä hapettumasta.

Korkealaatuinen, vakioitu herukkaöljy valmistetaan hellävaraisella hiilidioksidi­uutolla Torniossa. Menetelmä säilyttää mustaherukan arvokkaat rasvahapot ja suoja-aineet niiden alkuperäisessä ja luonnollisessa muodossa.

 

Kliinisesti tutkittu herukkaöljy kaikille kuivaihoisille sekä odottaville äideille

Tutkittua BC634-mustaherukansiemen­öljyä saa helposti Luontaistuntija-myymälöistä. Iho Omega -kapselit sopivat kaikenikäisille ongelmaihoisille. Sen vaikutukset ihon hyvinvointiin ilmenevät 2–4 viikon säännöllisen käytön myötä. Turun yliopiston tutkimus* osoitti, että Iho Omegan herukkaöljy sopii myös raskauden ja imetyksen aikaisiin erityistarpeisiin.

100 % kasviperäiset Iho Omega -kapselit sopivat mm. vegaaneille ja herkille kala-­allergikoille. Nestemäistä Iho Omega -herukka-­oliiviöljyä on helppo annostella perheen pienimpien tarpeisiin.

 

Uutuus: Iho Omega Hoitava Perusvoide

Iho Omega -kapseleiden tukena on nyt ihoa ulkoisesti hoitava perusvoide. Se sisältää ihon suojakalvoa vahvistavia kasviöljyjä kuten mustaherukansiemenöljyä, jojoba­öljyä, sheavoita ja avokadoöljyä. Luomulaatuiset öljyt hoitavat, ravitsevat, kosteuttavat ja uudistavat ihoa. Voide sopii koko keholle; kuivalle, ärtyneelle, herkälle ja atooppiselle iholle.

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 4.1.–26.1.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Tervetuloa uusi vuosi uusin mahdollisuuksin
Tästä lehdestä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Tiesitkö, että autoimmuunisairauksien, kuten diabetes,...
Lue
Ikiliikkuja Aira Samulin: Suosittelen Bodyflex® Combia!
Aira on tutustunut Hankintatukun ravintolisiin ja ottanut niistä omakseen Bodyflex® Combi -tabletit, Fosfoser® Memory -...
Lue