Kurkumiini tepsii tulehdukseen – ja moneen muuhun vaivaan

Kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan voimakkaan keltaista, aromaattista maustejauhetta. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana.

Intialaiset käyttävät kurkumaa jopa 1,5–2 grammaa päivässä. Euroopassa se on ollut lähinnä ruoan lisäaine ja mauste, mutta nykyään kurkuman terveyshyödyt tunnetaan paremmin ja kiinnostus on kasvanut huimaa vauhtia.
 

Kurkuma tieteellisen tutkimuksen kohteena

Ayurveda on perinteinen intialainen terveydenhoitojärjestelmä, jossa kurkumaa arvostetaan puhdistavana, ruoansulatusta parantavana, kuumetta laskevana, tulehduksia lievittävänä ja maksaa hoitavana kasvina. Kiinalaisessa lääkinnässä kurkumaa on käytetty maksan ja sapen vaivoihin. Euroopassa kurkuman käyttö on aikaisemmin ollut melko vähäistä ja liittynyt pääosin vain erilaisiin ruoansulatusvaivoihin.

Viime vuosina kiinnostus on lähtenyt hurjaan nousuun, kun länsimaiset tutkijat ovat nostaneet kurkuman monet mahdolliset terveysvaikutukset esiin. Kurkumalla tehtiin pelkästään vuosina 2000–2013 yli 5 000 erilaista tieteellistä tutkimusta. Suurimman kiinnostuksen kohteena on ollut kurkuman mahdollinen apu nivelongelmissa, mm. nivelrikossa ja nivelreumassa, erilaisissa tulehduksissa sekä ruoansulatuskanavan vaivoissa. Uusimpina tutkimuksen kohteina ovat masennus ja Alzheimerintauti.

Seuraaville kurkumaa koskeville terveysväittämille ollaan hakemassa hyväksyntää EFSAsta (Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto), käsittely on vielä kesken:

 • Auttaa vähentämään tulehdusta ja oksidatiivista stressiä
 • Auttaa ylläpitämään maksan terveyttä
 • Auttaa suojaamaan niveliä
 • Auttaa ylläpitämään nivelien joustavuutta
 • Edistää nivelten terveyttä
 • Edistää ruuansulatusnesteiden erittymistä elimistössä
 • Tukee maksan toimintaa ja sapen eritystä
 • Edistää ruuansulatusta
 • Auttaa helpottamaan rasvojen pilkkoutumista.
   

Kurkumaa raakana, jauheena vai uutteena?

Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat kurkumakasvin aktiivisia ainesosia, jotka sisältävät sen tärkeimmät terveyshyödyt. Kuitenkin tuoreessa tai jauhetussa kurkumassa kurkumiinin pitoisuus on varsin alhainen ja imeytyminen heikkoa. Jos halutaan, että elimistö saa toivottuja vaikutuksia, ei riitä, että syö raakaa kurkumaa tai käyttää sitä mausteena. Uutteena kurkumiinia saadaan vahvempina pitoisuuksina, ja sen imeytyminen on tehokkaampaa. Kurkuman vähäinen imeytyvyys suun kautta otettuna johtuu siitä, että kurkumiini metaboloituu nopeasti ja sen imeytyvyys verenkiertoon on heikkoa.
 

Vahva ja tutkittu kurkumiiniuute

Tutkittu ja dokumentoitu Vahva Kurkumiini sisältää kurkumauutteen lisäksi kurkuman omia eteerisiä öljyjä, jotka parantavat ratkaisevasti sen bioaktiivisuutta, vahvuutta ja imeytyvyyttä. Tämä kurkuminoidien ja eteeristen öljyjen uutos on patentoitu Curcugreen® uute. Uutos sisältää 86% kurkuminoideja eikä siihen ole lisätty minkäänlaisia apu-, tai lisäaineita. Tämä on tällä hetkellä markkinoiden vahvin kurkumiiniuutos.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Lunasta uuden vuoden lupauksesi!
Klikkaa ostoksille verkkokauppaan tai kipaise lähimpään AITO hyvän olon kauppaan!
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.1.–31.1.2019 niin kauan kuin tuotteita riittää...
Lue
Vauhtia ruoansulatukseen ja hyvinvointia vatsalle
Vatsa- ja suolistovaivat ovat varsin yleisiä meillä suomalaisilla. Vatsan epätasapaino voi johtua huonosta...
Lue