Kuivat limakalvot ovat kiusallinen vaiva

Limakalvojen kuivuus on yleinen vaiva. Useimmiten se johtuu hormonitoiminnan muutoksista.

Yleisintä limakalvojen kuivuus on vaihdevuosi-ikäisillä naisilla, mutta sitä esiintyy myös nuoremmilla esimerkiksi raskauden ja imetyksen aikana. Vaihdevuosi-ikäisillä naisilla elimistön estrogeenituotanto vähenee ja loppuu, jonka seurauksena emättimen limakalvo ohenee, kuivuu ja on alttiimpi tulehduksille. 

Tietyt lääkkeet voivat vähentää estrogeenin tuotantoa ja aiheuttaa limakalvojen kuivumista (esim. syöpälääkkeet, eräät ehkäisypillerit). Munasarjojen poisto tai muut gynekologiset toimenpiteet voivat myös vaikuttaa limakalvojen kuivumiseen. Lisäksi tietyt sairaudet, kuten nivelreuma ja atooppinen ihottuma, voivat aiheuttaa limakalvojen kuivumista. Limakalvojen kuivuminen on tyypillistä intiimialueen lisäksi silmissä.

Oireita:

  • Limakalvojen kuivuus, arkuus, kirvely ja polttelu
  • Yhdyntäkivut liittyen intiimialueen kuivuuteen
  • Muutokset virtsateiden limakalvoilla voivat aiheuttaa kipua virtsatessa ja tiheävirtsaisuutta
  • Emätin- ja virtsatietulehduksia voi esiintyä useammin
     

Terveydenhoitaja näkee usein kuivia limakalvoja

Terveydenhoitaja Riitta Rasila Pyhäsalmelta tapaa vastaanotollaan usein naisia, joiden kanssa keskustellaan mm. vaihdevuosista, yöhikoilusta, limakalvojen kuivuudesta ja kuukautishäiriöistä. Myös virtsarakon- ja kohdunlaskeumat aiheuttavat kysymyksiä.

Kun asiakas tulee Riitta Rasilan vastaanotolle esimerkiksi papa-kokeeseen, aikaa on varattuna 30 minuuttia. 

 - Siinä yhteydessä on helppo alkaa puhua myös seksuaaliterveysaiheista. Samalla nähdään limakalvojen kunto. Tuossa ajassa ehtii jo hyvin käymään asioita läpi. Rasila kuvailee.

Jos taas puolen tunnin aika on varattu muuhun tarkoitukseen, voi olla vaikeaa päästä seksuaaliterveyttä koskettaviin herkkiin aiheisiin. 

- Usein potilas ottaakin asian puheeksi vasta ovella, kun aika on jo lopuillaan. Näistä asioista voi olla vaikeaa kysyä suoraan, vaikka vaivat ovat hyvin tavallisia ja niistä kannattaa kysyä. Erilaisia hoitovaihtoehtoja on tarjolla. Rasila kannustaa. 
 

Tyrnimarjan omega-7 -rasvahapot auttavat luonnollisella tavalla

Tyrnimarja on yksi maailman terveellisimmistä marjoista, koska se sisältää niin paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Tyrnissä on myös ihmiselle elintärkeitä rasvahappoja, esimerkiksi omega-7:ää, joka on hyväksi solujen toiminnalle ja limakalvojen terveydelle.

Buckthorn-valmiste tukee kuivien limakalvojen palautumista luonnollisin keinoin aktivoimalla elimistön solutoimintaa. Tuote sisältää ekologista, kylmäpuristettua tyrnimarjauutetta, joka sisältää omega-7 -rasvahappoja.

Buckthorn-kapselien koostumus on ainutlaatuinen, sillä tyrnimarjan lisäksi siinä on myös luonnollista rutiinia ja kversetiiniä tattarista. Nämä aineet yhdessä antavat erittäin tehokkaan ja parantavan suojan kehon kaikille limakalvoille. 
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja -verkkokaupassa 17.3.–30.3.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää...
Lue
Suomi 100 vuotta – sisulla ja sydämellä!
Yhdessä, sisulla ja sydämellä myös luontaistuote- ja terveyskaupat ovat edistäneet terveellisiä elämäntapoja jo yli...
Lue
Warpaint – luonnollista ja turvallista hampaiden valkaisua
Sen teho perustuu kookoksen kuoresta valmistettuun aktiivihiileen, joka valkaisee hampaita niitä vahingoittamatta...
Lue